"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2720 %0.1
37,1498 %-0.14
2.339.830 %2.326
3.015,24 0,11
Ara
İşçi Haber Genel RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin açıkladı! Haber bültenlerine yaş sınırlaması geliyor

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin açıkladı! Haber bültenlerine yaş sınırlaması geliyor

RTÜK haber bültenlerine yaş sınırlaması getirileceğini açıkladı. Haber bültenlerinde saatine göre 13+ ve 18+ ibaresi yer alacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), çocukları şiddet ve uygunsuz içeriklerden korumak amacıyla önemli bir adım atıyor. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, haber bültenlerine yaş sınırı getirileceğini ve bu içeriklerin işaretleneceğini duyurdu.

'BİP'LENECEK HABERLER

Başkan Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Haberlere 'bip' koyacağız, yani işaret koyacağız. 'Bunu 13, 18 yaşından küçükler izlemesin' diyeceğiz veya 'İşte burada şiddet var' diyeceğiz." şeklinde konuştu. Bu uygulama, çocukların yaşlarına uygun olmayan içeriklerden korunmasını hedefliyor.

UYGULAMA YAKINDA

RTÜK Başkanı, yönetmeliğin Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından uygulamanın başlayacağını belirtti. Bu karar, çocukların televizyon yayınlarından olumsuz etkilenmemesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

"YA KENDİLERİNE GELECEKLER..."

Şahin, ayrıca gündüz kuşağı programları ve dizilere yönelik cezaların arttığını ancak yapımcıların bu konuda hala hassas davranmadığını ifade etti. "RTÜK olarak son raddedeyiz. Ya kendilerine gelecekler veyahut da biz gereğini yapacağız." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *