Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, medya kuruluşları artık haber bültenleri ve programlarında önceden kaydedilmiş görüntüleri, dizileri ve filmleri kodlama sistemine tabi tutacaklar.
Kuruluşlar, sistem tarafından belirlenen sembolleri, haber bültenlerinin başlangıcından sonra jenerik ve program süresince her kesintiden sonra yayınlamakla yükümlü olacaklar.
Haber bültenlerinin veya programlarının girişinde ve kesintilerden sonra ekrana gelen semboller, içerik kodlaması sonucu belirlenen yaş sınıflandırması sembolleriyle uyumlu olacak.
Eğer önceden kaydedilmiş bir görüntü için "şiddet/korku", "olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar", "cinsellik" gibi içerik gruplarına ilişkin semboller atanmışsa, ilgili haberin yayını sırasında ekranın uygun bir köşesinde bu semboller sabit olarak bulunacak.
Sistem tarafından belirlenen yaş sınıflandırma sembollerinden "Genel İzleyici" veya "7+" sembollerinin atanması durumunda, bu sembollerin haberin yayını sırasında ekran üzerinde sabit olarak bulunması gerekli olmayacak.
Ancak "13+" veya "18+" sembollerinin atanması durumunda, bu semboller görüntülerin ekrana getirildiği süre boyunca uygun bir köşede sabit olarak bulundurulacak.
Kodlama sonucunda "13+" sembolüyle yayınlanması gerektiği belirlenen önceden kaydedilmiş bir görüntü 21.30'dan sonra, "18+" sembolüyle yayınlanması gerektiği belirlenen bir görüntü ise 00.00-05.00 saatleri arasında yayımlanabilecek. Ancak spor müsabakaları, dini törenler, ticari iletişim yayınları ve canlı yayınlarda Akıllı İşaretler Sınıflandırma Sistemi kullanılmayacak.