"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Genel Sağanak yağışlar kapıda: 9 ilde turuncu kodlu uyarı!

Sağanak yağışlar kapıda: 9 ilde turuncu kodlu uyarı!

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine uygun seyredeceği öngörülüyor. Özellikle Karadeniz'in kuzeyi ve Marmara'nın güneyinde sağanak yağış geçişleri beklenirken, Meteoroloji 9 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi.

Bu illerde yaşayan vatandaşların olası risklere karşı dikkatli olmaları istendi. Ülke genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Ankara ve Çankırı civarları ile Eskişehir'in kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Özellikle Karadeniz kıyıları ile Sakarya ve Bolu çevresinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıklar, kuzey ve batı bölgelerde mevsim normallerine yakın, iç ve güney kesimlerde ise normallerin 3 ila 5 derece altında olacak. Rüzgar ise batı bölgelerinde kuzey ve kuzeybatı, Karadeniz ve doğu bölgelerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Karadeniz kıyıları, Sakarya ve Bolu çevresinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemle vurgulandı.

9 İL İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışların beklendiği 9 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımladı. Bolu, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Karabük ve Düzce için sarı kod, Bartın ve Zonguldak için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı. Kuvvetli sağanak yağışlar ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *