"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Genel Sağlık Bakanlığından yeni proje: Sitelere mini hastane geliyor

Sağlık Bakanlığından yeni proje: Sitelere mini hastane geliyor

Sağlık Bakanlığı, olası salgınlara karşı önlemlerini genişletiyor. Türkiye genelinde, 150’den fazla bağımsız bölümü bulunan toplu konutlarda mini hastane veya sağlık odası kurulması zorunlu hale getirilecek. Bu mini hastanelerin bir ay içinde kurulması hedefleniyor.

Bakanlık, başta Maymun Çiçeği virüsü olmak üzere potansiyel salgın hastalıklara karşı önlemler almak ve mevcut hastanelerin yükünü azaltmak amacıyla bu önemli kararı aldı.

Sabah'ın aktardığı bilgilere göre, 150'den fazla bağımsız bölüme sahip sitelerde, 7/24 hizmet verecek şekilde donatılmış sağlık odaları oluşturulacak. Bu odalarda hemşireler görev alacak ve acil durumlar için hızlı müdahale imkanları sağlanacak. Bu uygulamanın, salgın hastalıkların yayılmasını önlemesi, yaşlılara sağlık hizmeti sunulması ve trafik yoğunluğunu azaltması gibi pek çok avantaj sağlaması bekleniyor.

HASTANE YOĞUNLUĞUNUN AZALTILMASI AMAÇLANIYOR

Geçtiğimiz hafta, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği yetkilileri Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile görüştü. Toplu konutlarda sağlık odalarının kurulmasını öngören proje hakkında anlaşmaya varıldı ve Bakan Memişoğlu, projeyi onaylayarak uygulanması için gerekli talimatları verdi. Proje kapsamında, sitelerin ortak kullanım alanlarından bir kısmı Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilecek ve bakanlık bu alanlarda gerekli düzenlemeleri yapacak.

Maymun Çiçeği gibi olası salgınlara karşı hazırlıklı olunmasını sağlayacak bu sağlık odaları, tansiyon ölçümleri, enjeksiyonlar, yaralanmalar ve bulaşıcı hastalıklar gibi durumlarla başa çıkmada hastane müdahalesine gerek kalmadan site içinde çözüm sunacak. Ayrıca, bu uygulama şehir trafiği ve hastane yoğunluğunu da azaltmayı amaçlıyor. 

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, projenin sağlık sektöründe istihdama önemli katkı sağlayacağını belirtti. Proje ile çok sayıda hemşire ve sağlık personelinin istihdam edilmesi öngörülüyor. Dernek, 81 il başkanlığı ve üyeleriyle Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yaparak projeyi destekleyecek. Sandalcı, Kovid-19 pandemisi sürecinde profesyonel yönetim şirketlerinin öneminin arttığını ve bu projenin sadece Türkiye’de değil, dünya genelindeki diğer ülkelere de örnek olabileceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *