"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber Genel Sinan Ateş cinayeti davasında gelişme: Bilirkişi raporu sanıkları yalanladı

Sinan Ateş cinayeti davasında gelişme: Bilirkişi raporu sanıkları yalanladı

Sinan Ateş cinayeti davasında tutuklu sanıklardan Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel'in duruşmada verdikleri ifadeler bilirkişi raporuyla çelişti.

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de arkadaşı Selman Bozkurt ile birlikte Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıkarken silahlı saldırıya uğradı.

Saldırı sırasında Ateş, bacaklarına ve başına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanırken, Selman Bozkurt omzundan yaralandı. Ateş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

ANKA'nın haberine göre, Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada, suça azmettirmeden dolayı kasten öldürme suçlamasıyla ağırlaştırılmış hapis cezası istenen Tolgahan Demirbaş’ın, Emre Yüksel’e darbedilmiş bir kişinin fotoğrafını gönderdiği ortaya çıktı. Bu darp görüntüleri bilirkişi raporuna girdi.

Duruşmada savunma yapan Demirbaş, "Ben hayatım boyunca kimseyi bir suça sevk etmedim. Sayın Başkanım, ben yüksek lisans mezunu, iki yabancı dil bilen, tecrübeli bir öğretmen ve eğitimciyim" dedi. Ancak, 12 Haziran 2022 tarihinde Demirbaş’ın, dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Emre Yüksel’e darbedilmiş bir şahsın görüntülerini gönderdiği tespit edildi. Bu görüntüler bilirkişi raporuna dahil edildi.

Ayrıca duruşmada, Sinan Ateş'in öldürüldüğü gün Tolgahan Demirbaş’ı neden aradığı sorulan tutuklu sanık, dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal, "Maktulün kimlik bilgisini öğrendikten sonra, kendisini de önceki dönem Ülkü Ocakları Başkanı olması sebebiyle ve Ülkü Ocakları camiasından tanıdığım tek isim Tolgahan Demirbaş olması nedeniyle aradım" yanıtını verdi.

Aykal’ın, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile görüşmek için Tolgahan Demirbaş ile iletişime geçtiği ve buluşma günü olarak belirlenen 6 Ekim 2022’de Demirbaş’ın Aykal'a konum gönderdiği tespit edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *