Ceza İnfaz Kurumu'nda, 14 hükümlü tarafından işletilen fırında, günlük olarak 3 bin 200 ekmek ve 350 simit ile poğaça üretiliyor. Üretilen gıda maddeleri, cezaevinin iç ihtiyacını karşılamakta kullanılıyor. Fırının faaliyete geçmesiyle birlikte dışarıdan ekmek alımı ortadan kalkarak kurumda önemli bir tasarruf sağlanmış oldu.
![Şırnak’ta hükümlüler, kendi ekmeğini üretiyor / Ek fotoğraflar](https://www.iscihaber.net/uploads/haberler/2025/1/4846-sirnakta-hukumluler-kendi-ekmegini-yapiyor-gunluk-3-bin-200-ekmek-uretiliyor.webp)
Hükümlüler Hem Üretiyor Hem Kazanıyor
Cezaevinde geçirdikleri zamanı meslek edinerek değerlendiren hükümlüler, hem bu alanda beceri kazanıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Bazı hükümlüler, tahliye olduktan sonra ekmek üretimi işini sürdürme hayali kuruyor. Şu ana kadar 9 hükümlü, Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen eğitimlerle sertifika aldı ve bu sertifikalarla dışarıda çalışma imkanı elde etti. Fırın çalışanları, cezaevine katkı sağlamakla birlikte, eğitimle yeni meslekler edinerek daha iyi bir gelecek kurmayı hedefliyor.
![Şırnak’ta hükümlüler, kendi ekmeğini üretiyor](https://www.iscihaber.net/uploads/haberler/2025/1/4687-sirnakta-hukumluler-kendi-ekmegini-yapiyor-gunluk-3-bin-200-ekmek-uretiliyor.webp)
Ekonomik Katkı ve Sigorta Sağlanıyor
Fırında çalışan hükümlülere üç aşamalı maaş ödemesi yapılıyor. Bu maaşlar, çırak, kalfa ve usta olarak sınıflandırılıyor. Ayrıca, hükümlüler sigorta imkanlarından faydalanarak, ekonomik anlamda destekleniyor. Üretilen ekmekler, poğaçalar ve simitler, hem cezaevindeki hükümlülere hem de personellere ve lojmanda kalan sivil vatandaşlara sunuluyor.
![Şırnak’ta hükümlüler, kendi ekmeğini üretiyor](https://www.iscihaber.net/uploads/haberler/2025/1/2616-sirnakta-hukumluler-kendi-ekmegini-yapiyor-gunluk-3-bin-200-ekmek-uretiliyor.webp)
Kaynak:DHA