"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Genel Sokaklar dolup taşacak: Türkiye, Filistin’e destek için ayakta!

Sokaklar dolup taşacak: Türkiye, Filistin’e destek için ayakta!

Türkiye genelinde, 6 Ekim Pazar günü, Filistin'e destek amacıyla büyük çaplı yürüyüşler düzenlenecek. Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından organize edilen ve Filistin dayanışma grupları tarafından desteklenen bu etkinlikler, 60'tan fazla şehirde gerçekleştirilecek.

Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyacak, aynı zamanda Gazze'ye destek mesajları içeren pankartlar da açılacak. 

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoğlu, İsrail’in 1948 yılında başlattığı Filistin’e yönelik saldırılarını, 7 Ekim 2023 tarihinde daha da artırarak genişlettiğini belirtti. Mahitapoğlu, İsrail’in bu saldırıları ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle gerçekleştirdiğini ve saldırıların Gazze’yle sınırlı kalmayıp, Lübnan, Suriye, Yemen ve İran’a kadar yayıldığını söyledi.

Ankara başta olmak üzere 8 Ekim 2023’ten itibaren birçok şehirde kurulan Filistin dayanışma platformları aracılığıyla İsrail’e ve destekçilerine karşı çeşitli protestolar düzenlendiğini aktaran Mahitapoğlu, "7 Ekim’in yıldönümü vesilesiyle Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşları olarak, Filistin’e destek vermek, soykırıma karşı çıkmak ve başta ABD olmak üzere İngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan gibi bu vahşete ortak olanları ifşa etmek için meydanlarda olacağız," dedi.

YÜRÜYÜŞLER 60 İL GENELİNDE YAPILACAK

Mahitapoğlu, Anadolu’nun dört bir yanında 6 Ekim'de Filistin'e destek yürüyüşleri düzenleneceğini duyurdu. Şu ana kadar 60 ilde yürüyüşlerin kesinleştiğini belirten Mahitapoğlu, 81 ilde bu eylemleri gerçekleştirmek için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. "İnşallah 6 Ekim'de Türkiye'nin dört bir yanında Filistin’e destek yürüyüşleri ve İsrail’i protesto mitingleri düzenleyeceğiz," ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye halkını bu yürüyüşlere katılmaya çağıran Mahitapoğlu, "Bu soykırım ve yıkıma rağmen, işgalci İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu iddia eden emperyalist zihniyete karşı tüm Anadolu halkı bir milli mücadele ruhuyla hareket etmeli. Bu sürecin kapımıza dayanabileceğinin farkında olmalıyız. Vicdan sahibi herkesi meydanlara inip, İsrail’i ve onu destekleyen firmaların ürünlerini boykot etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Van'da Filistin'e destek yürüyüşü ve mitingi - Van Haberleri

"BU BİR İNSANLIK MESELESİ"

Ankara’da faaliyet gösteren Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) üyesi sivil toplum kuruluşlarının organize edeceği yürüyüş, 6 Ekim saat 13.30’da Kurtuluş Parkı’ndan başlayarak Anadolu Meydanı’na kadar sürecek. Mahitapoğlu, Ankara’daki yürüyüşe yaklaşık 1 milyon kişinin katılmasını beklediklerini belirtti. "Toplumun her kesimine, siyasi partilere, sendikalara ve derneklere ulaşarak çok sayıda katılım sağladık. Alevi derneklerinden tarikat mensuplarına kadar geniş bir katılım olacak. Artık bu bir insanlık meselesi, vicdanı olan herkesi bu yürüyüşe davet ediyoruz," dedi.

ANFİDAP’ın, Ankara’da yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşunu bir araya getirdiğini belirten Mahitapoğlu, bugüne kadar 400’den fazla Filistin’e destek eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *