"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2710 %-0.04
37,0240 %0.04
2.282.663 %-1.769
2.996,13 0,11
Ara
İşçi Haber Genel Sosyal medyada yorum yazarken dikkat: Atasözü tehdit sayılabilir

Sosyal medyada yorum yazarken dikkat: Atasözü tehdit sayılabilir

Gazeteci İ.H.H.'nin sosyal medya paylaşımının altına 'Zamansız öten horozu keserler' yazan M.Y. (36), İstanbul Anadolu 45'inci Asliye Mahkemesi'nde 'tehdit' suçundan 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Gazeteci İ.H.H.’nin avukatı Taha Yasin Caner, müvekkilinin paylaştığı haber üzerine yapılan yorumun, 'Zamansız öten horozu keserler’ atasözünü içerdiğini belirterek, bu yorumun müvekkiline yönelik bir tehdit olarak algılandığını ve bu nedenle suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Mahkeme, sanığın yorumunun İ.H.H.’ye yönelik tehdit içerdiğine hükmetti ve M.Y.'ye 6 ay hapis cezası verdi. Ceza, takdir indirimiyle 3 ay 22 gün olarak belirlendi. Ayrıca sanık, 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulacak.

Avukat Caner, vatandaşlara yönelik uyarıda bulunarak, atasözleri veya benzer ifadeler kullanırken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Atasözlerinin, suç teşkil edebilecek şekilde yorumlanabileceğini ve bu durumun yargılama sürecinde ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *