"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2680 %0.01
37,0471 %0.06
2.305.815 %0.933
3.023,96 -0,13
Ara
İşçi Haber Genel SPK'dan 'piyasa bozucu'lara 55 milyon lira ceza

SPK'dan 'piyasa bozucu'lara 55 milyon lira ceza

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yaptığı incelemeler sonrasında onlarca kişiye toplamda 55 milyon lira idari para cezası kesti.

SPK, Kristal Kola ve Kaplamin Ambalaj hisselerinde yapılan incelemelerde, Kristal Kola’da Ahmet Mehmetoğlu, Elif Ceylin Akdaş, Elvan Ceyhan, Erkan Uzun, Hasan Ceyhan, Hikmet Yurtbay, Murat Gülcü, Orbay Ceylan, Safiye Yavaş, Saliha Sezikli, Sezer Sezikli, Sinan Yurtbay, Süleyman Çiftçi, Kenan Yurtbay, Sinan Yurtbay, Arif İsmet Yurtbay’a, Kaplamin Ambalaj hissesinde ise Hikmet Yurtbay, İkbal Barut, Şeyma Yurtbay ve Yılmaz Barut’a idari para cezası uygulandı. Cezaların toplamı 55 milyon lira olarak açıklandı.

Cezalar, VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 6’ncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca verildi. Bu maddeye göre, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, değerlerine ya da yatırımcıların kararlarına etki edebilecek nitelikte yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmesi, söylenti çıkarılması, haber verilmesi, özel durum açıklaması yapılması, yorum yapılması veya rapor hazırlanması ve bu eylemlerin gerçekleştirilmesinden önce ya da sonra ilgili sermaye piyasası aracında emir verilmesi veya işlem yapılması piyasa bozucu eylem olarak kabul edilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *