"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Genel Suudi Arabistan'da tutuklanan Türk gazeteci Demirbaş ülkeye dönüyor

Suudi Arabistan'da tutuklanan Türk gazeteci Demirbaş ülkeye dönüyor

Suudi Arabistan’da gözaltına alınan ve Türkiye'nin çabalarıyla serbest bırakılan Türk gazeteci Kurtuluş Demirbaş, bugün ülkeye dönüyor.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taif şehrinde gözaltına alınan Demirbaş, Türkiye'nin girişimleri sonucu serbest bırakıldı.

Cidde Havalimanı'nda açıklama yapan Demirbaş, "Bu süreçte arkamda duran Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan'a ve tüm Türk personeline sonsuz teşekkür ederim. Bana her gün moral veren ve tüm ihtiyacıma destek olan herkese minnettarım," dedi.

Demirbaş'ın bugün önce İstanbul'a, ardından Ankara'ya geçmesi planlanıyor.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Kurtuluş Demirbaş, U19 futbol maçlarını takip etmek üzere görevli olarak gittiği Suudi Arabistan'da gözaltına alınmıştı. Demirbaş'ın Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bazı açıklamaları nedeniyle gözaltına alındığı iddia edilmişti. Eşi Pınar Demirbaş, Türkiye'ye dönüş hazırlığındaki eşiyle en son 5 Temmuz'da konuştuğunu, sonrasında ise kendisinden haber alamadığını belirterek Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım talep etmişti. 

Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'da gözaltına alınan Türk gazeteci Demirbaş'ın durumu hakkında Suudi makamlarından bilgi istemişti. 

Demirbaş'ın durumu, 8 Temmuz akşamı Dışişleri Bakanlığı'nın dikkatine getirilmişti. Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Mustafa Ünal, Demirbaş'ı gözaltında bulunduğu yerde ziyaret edeceğini belirtmişti. 

Demirbaş, Türk makamlarının çabaları sonucu Taif'te tutulduğu nezarethaneden serbest bırakılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *