"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2596 %-0.01
36,9694 %-0.1
2.276.810 %-1.185
3.029,48 0,05
Ara
İşçi Haber Genel Taksim Hastanesi'nde iğrenç iddia: Tecavüz edip hamile bıraktılar!

Taksim Hastanesi'nde iğrenç iddia: Tecavüz edip hamile bıraktılar!

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan B.A. adlı kadının mesai arkadaşları tarafından tecavüze uğrayıp hamile kaldığı iddia edildi.

İstanbul'da yaşayan ve algılama sorunu olan 21 yaşındaki B.A., hayatı boyunca okula gitmemiş ve okuma yazma öğrenmemişti. Ağabeyi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olmuştu. Bu sebeple B.A., 'şehit yakını' statüsüyle Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak işe alındı. İddialara göre genç kadın, hastanede çalışan bir veya birden fazla erkek temizlik işçisi tarafından cinsel istismara uğradı.

Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre, B.A. maruz kaldığı cinsel istismar sonucunda hamile kaldı. Hamileliği altıncı ayına geldiğinde karnı büyüyen genç kadının durumu ailesi ve hastane tarafından fark edildi. Hastane, olayı derhal savcılığa bildirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, genç kadının ifadesi alındı. İfadesinde adı geçen bir hastane çalışanı şüpheli olarak ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Bu şüpheli, idari soruşturma kapsamında başka bir hastaneye görevlendirildi. Ancak, B.A.'ya cinsel istismarda bulunan başka hastane çalışanlarının da olduğu iddiaları mevcut. Genç kadından alınacak ek ifadelerle şüpheli sayısının artabileceği belirtiliyor. Savcılığın, B.A.'nın algılama sorununun zekâ engeli boyutunda olup olmadığını belirlemek için rapor talep edeceği öğrenildi.

Öte yandan, 32 haftalık hamile olan ve bebeğinin kalp atışlarında yavaşlama tespit edilen B.A., bir devlet hastanesine kaldırıldı. Doktorlar, bebeğin durumuna göre erken doğum kararı alabilir.

"O PİS ELLERİNİZİ KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN BEDENLERİNDEN ÇEKİN"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Kadın Meclisi üyeleri, olayla ilgili olarak hastane önünde bir basın açıklaması yaptı. SES Şişli Şube Kadın Meclisi üyesi ve aynı hastanede hemşire olan Handan Mısıroğlu, açıklamasında şunları söyledi: “Kadın arkadaşımızın mental durumu göz önüne alındığında, ona yapılan bu cinsel istismar, çocuğa yapılan istismardan farksızdır. Bu hastanede çalışan kadınlar olarak, bu erkeklerle aynı iş yerinde çalışıyor olmaktan utanç duyuyor ve onların bir an önce tespit edilerek gerekli cezai işlemlerin başlatılmasını istiyoruz. 'O pis ellerinizi kadınların ve çocukların bedenlerinden çekin' diyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *