"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Genel TOKİ’de yüzde 25 peşin ödeme indirimi geliyor! İşte detaylar...

TOKİ’de yüzde 25 peşin ödeme indirimi geliyor! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), peşin ödemelerde yüzde 25 indirim sağlayacak olan kampanyayı 23 Eylül’de başlatıyor.

Ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için geçerli olan bu avantajlı kampanya, 23 Eylül - 18 Ekim tarihleri arasında uygulanacak.

Kampanyayı sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine, ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız. Ayrıca borcunun en az yüzde 25’ini kapatmak isteyen de yine aynı oranda indirim alabilecek. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

KAMPANYA HANGİ KONUT VE İŞ YERLERİNİ KAPSIYOR?

Kampanyadan faydalanmak isteyen TOKİ alıcıları, borçlarının tamamını peşin ödediklerinde yüzde 25 indirim hakkına sahip olacaklar. Bu fırsat, 2023 yılı Haziran sonuna kadar satışı yapılmış ve geri ödeme taksitleri aynı tarih itibarıyla başlamış olan konut ve iş yerlerini kapsıyor. Ayrıca, kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar da bu indirimden yararlanabilecek.

Borçlarını tamamen kapatamayacak olanlar, kalan borcun en az yüzde 25’ini ödemeleri halinde aynı indirim oranından faydalanabilecekler.

ŞARTLAR NELER?

Konut ve iş yeri sahipleri, 23 Eylül - 18 Ekim 2024 tarihleri arasında satış işlemlerinin yapıldığı bankalara başvurarak kampanyadan yararlanabilecekler. Ödenecek tutar bankalardan öğrenilebilecek. Ancak başvuru tarihi itibarıyla konut sahiplerinin borç kapatma ayına ait taksitlerini ödemiş olmaları ve geriye dönük herhangi bir taksit ya da emlak vergisi borcunun bulunmaması gerekiyor.

Kat mülkiyeti oluşturulmuş projelerde kampanyadan yararlanacak olanların, başvuruda bulunurken site yönetiminden alınacak ‘borcu yoktur’ belgesi ve ilgili belediyeden alınacak emlak beyan değeri belgesini yanlarında bulundurmaları şart. Kredi kullanarak ödeme yapmak isteyenler ise Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamış oldukları bankalardan kredi desteği alabilecekler.

23 Eylül-18 Ekim tarihleri dışındaki ödemelerde indirim geçerli olmayacak. Yaklaşık 162 bin konut ve iş yeri sahibinin bu kampanyadan faydalanması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *