"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Genel TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı: İşte tüm detaylar...

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı: İşte tüm detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut ve iş yeri alıcılarına yönelik geri ödemesi devam eden projeler için yüzde 25 indirim kampanyası başlattı.

Borçlarını peşin ödeyerek tapularını hemen almak isteyenler, bu kampanyadan faydalanarak yüzde 25 indirim kazanacak.

Vatandaşlar, bu fırsattan yararlanmak için 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek.

KISMİ ÖDEME İMKANI

Tüm borcunu kapatamayan vatandaşlar da indirim kampanyasından yararlanabilecek. Borcun en az yüzde 25'ini ödeyenler, kısmi indirimden faydalanma hakkına sahip olacak.

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Kampanyaya katılmak isteyenler, başvurularını belirtilen tarihler arasında ilgili bankalara yapabilecek. Belirtilen sürenin ardından yapılacak borç kapatmalarında indirim uygulanmayacak.

KAMPANYA ŞARTLARI NELER?

Kampanyadan yararlanabilmek için başvuru tarihine kadar ilgili projelerde taksit ödemelerinin tam yapılmış olması gerekiyor. Geriye dönük taksit ya da emlak vergisi borcu olanlar kampanyaya dahil edilmeyecek. Ayrıca, taksit ödemeleri 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olanlar kampanyadan faydalanabilecek. Ancak, taksit sayısı 12 ay ve daha az kalanlar bu indirimden yararlanamayacak.

Konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *