"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5684 %-0.02
36,1613 %0.39
3.386.682 %-0.159
2.968,07 -1,24
Ara
İşçi Haber Genel Trakya'nın asırlık "Pavli Panayırı", 112. kez kurulacak

Trakya'nın asırlık "Pavli Panayırı", 112. kez kurulacak

Array

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde Sultan II. Abdülhamit'in fermanı ile bölge halkının birlik ve beraberliğinin sağlanması amacıyla 1910 yılında kurulmaya başlanan, halk arasında "Sonbahar panayırı" ve "Pomak bayramı" diye de anılan "Pavli Panayırı", 8-11 Eylül misafirlerini ağırlayacak.

Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, AA muhabirine, belediye meclisi kararı ile bu yıl panayırın 8-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Panayırın Trakya'nın en eski ve ayakta kalan tek panayırı olma özelliği taşıdığını ifade eden Açıkel, 3 bin 500 kişinin yaşadığı ilçelerinde panayır zamanında nüfusun 150 binlere ulaştığını belirtti.

Bu yıl 112. kez kurulacak Pavli Panayırı'nın tarihe tanıklık ettiğini anlatan Açıkel, "Panayırımız gerçekten görülmeye değer. Tarihe tanıklık etmek isteyenler eylül ayında kesinlikle Pehlivanköy'de olmalı. Yöre halkının heyecanla beklediği panayırda çok keyifli zaman geçiyor." diye konuştu.

- Yöre halkı römorklarda konaklıyor

Ergene Nehri kenarına içinde büyük bir lunapark, satışların yapıldığı tezgahlar, açık hava lokantalarının bulunduğu dört gün boyunca kurulan panayırın tamamını yaşamak isteyen yöre halkı konaklamalarını römorklarda yapıyor.

Panayır alanına çektikleri römorkların içini çekyat, yatak, somya gibi eşyalarla donatıp, üzerini branda ile kapatarak konaklayacakları alan oluşturan panayır sevdalıları heyecanla o günü bekliyor.

"Römork otel" adı verilen konaklama alanına sıra sıra dizilen römorklarda kalınarak yaşatılan geleneksel kültür, geçmişi geleceğe taşımaya devam ediyor.

Yöre halkı yıl boyunca hazırladıkları yöresel yiyecekler ve giyim eşyalarını panayır alanında satışa sunarken, gece saatlerinde ise römork çevrelerinde doyasıya eğleniyor.

Renkli görüntülere sahne olan panayırda, Roman vatandaşlar, kendilerine has eğlence anlayışlarıyla panayırın eğlence ayağını diri tutuyorlar.

"İğne atılsa yere düşmeyecek" kadar kalabalık olan panayırda lunapark eğlencesi dikkati çekiyor.

Büyük bir alanda kurulan lunapark ve farklı ürünlerin satıldığı tezgahları gezip çeşitli eğlencelere katılanlar, bir asırlık etkinliğe tanıklık ediyor.




Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *