"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Genel Türkiye’nin 7 bölgesinde İsrail protestoları: ‘Katil İsrail’ sloganları attılar

Türkiye’nin 7 bölgesinde İsrail protestoları: ‘Katil İsrail’ sloganları attılar

Türkiye'nin birçok şehrinde başta üniversite öğrencileri olmak üzere vatandaşlar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Türkiye'nin birçok şehrinde başta üniversite öğrencileri olmak üzere vatandaşlar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazze halkına destek olmak için yürüyüş yaptı.

İSTANBUL

Beyazıt Meydanı'daki Kültür Park'ta toplanan yüzlerce kişi, "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Susma, alışma, soykırımı unutma", "Beyazıt'tan Gazze'ye direnişe bin selam" ve "Yaşasın küresel intifada" sloganları attı.

Grup, "Filistin özgür olana dek mücadele devam edecek", "Çocuklar ölürken susulmaz", "İntifada ateşi ABD'yi yakacak" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

İZMİR

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Filistin'e destek vermek amacıyla kurdukları "Kampüste İntifada" çadırlarıyla yaşanan trajediye dikkati çeken İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Genç Düşünce Fikir Sanat ve Medeniyet Topluluğu üyesi gençler, nöbetlerinin 17'nci gününde kampüs yürüyüşü gerçekleştirdi.

ANTALYA

Alanya Dayanışma Platformunca (ALDAP) organize edilen etkinlikte, Hacet Meydanı'nda toplanan grup, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar attı.

ALDAP adına konuşan Hasan İlhan, İsrail'in Gazze'de 8 aydan fazladır soykırımını sürdürdüğünü söyledi.

İsrail'in Refah'ta yeni bir caniliğe imza attığını belirten İlhan, "Siyonist İsrail, Refah'ta yüzlerce Filistinliyi bombalarla yakarak şehit etmiştir. İyice zıvanadan çıkan siyonistler, insanlıktan uzak, terör saldırılarını sürdürürken, gerçekleşen bu son saldırı sözün bittiği yer olmuştur. Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan siyonistlerin anlayacağı tek dilin silah olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır." dedi.

IĞDIR

Vali Yolu Caddesi'nde bir araya gelip yürüyüşe geçen Iğdır Üniversitesi öğrencileri, taşıdıkları "Soykırıma hayır", "Filistin'e destek, siyonizme lanet", "Bebek katili İsrail", "Filistin'de soykırım var" yazılı pankart ve dövizlerle Zübeyde Hanım Bulvarı’na kadar yürüdü.

Grup adına konuşan üniversite öğrencisi Cihan Yalçın, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de kadın, çocuk, sivil ayrımı gözetmeksizin apaçık bir soykırım uyguladığını söyledi.

NİĞDE

Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı öncülüğünde toplanan grup, Filistin'de devam eden zulmün son bulması için ellerinde Filistin bayraklarıyla slogan attı.

AGD Niğde Şube Başkanı Ahmet Özkul, burada yaptığı açıklamada, 8 aydan beri Gazze'de soykırımda bulunan İsrail rejiminin dün gece bir caniliğe daha imza attığını söyledi.

KİLİS

Anadolu Gençlik Derneğince kent merkezindeki Hacı Mustafa Cümbüş Camisi önünde düzenlenen programda bir araya gelen vatandaşlar, "Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika" sloganı attı.

Grup adına konuşan Cansuyu Derneği İl Temsilcisi Mehmet Karakurt, İsrail'in 8 ayı aşkın süredir Filistin'e saldırdığını söyledi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında ölenlere rahmet dileyen Karakurt, "Soykırımda bulunan siyonist İsrail rejimi dün gece yeni bir caniliğe imza atmış ve Refah'ta yüzlerce Filistinliyi bombalarla yakarak şehit etmiştir." dedi.

ERZURUM

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) ve Anadolu Gençlik Derneğince kent merkezindeki Lalapaşa Camisi önünde düzenlenen programda bir araya gelen vatandaşlar, "Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika" , "Nehirden denize özgür Filistin" ve "Erzurum'dan Gazze'ye direnişe bin selam" şeklinde slogan attı.

Bazı vatandaşlar kefiye takıp, saldırılar sırasında Filistin'de yıkılan binaların fotoğraflarını taşıdı.

YOZGAT

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesinin mezuniyet töreninde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi.

Üniversite yerleşkesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar,

“Dünyanın dört bir yanında yaşanan acı ve zulümlerin görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Yaşar, "Özellikle, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere karşı yürüttüğü katliam, insanlık onurunu zedeleyen ve vicdanları yaralayan bir trajedi olarak karşımızda durmaktadır. Bir üniversite olarak bilimin, aklın ve vicdanın ışığında hareket etmek zorundayız. Filistin'de yaşananlar, sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın ortak acısıdır. Masum insanların hayatını kaybettiği, çocukların yetim kaldığı, evlerin yıkıldığı bu zulme karşı sessiz kalmak, insani ve ahlaki sorumluluğumuza aykırıdır." dedi.

ÇANAKKALE

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencileri, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Cemal Afşar, 8 aydır devam eden ve günden güne artan zulmü, soykırımı kınamak için toplandıklarını, 8 aydır her gün kınadıkları siyonist devletin, dün gece "2371 Blok" adını verdiği ve 4 gün önce güvenli bölge olarak nitelediği Refah Bölgesi'ne sığınan Filistinli sivilleri yakarak şehit ettiğini söyledi.

VAN

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) akademisyen ve öğrenciler, İsrail'in, Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen akademisyen ve öğrenciler, Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine dövizler taşıyarak üniversite yerleşkesindeki Gazze Dayanışma Çadırı'na kadar yürüdü.

Katılımcılar, "Bebekler ölürken sessiz kalmayın", "Çocuklar yanarken sessiz kalmayın", "Katil İsrail Refah'tan defol", "Kahrolsun İsrail, işbirlikçi ABD" ve "Filistin'e özgürlük" sloganları attı.

ŞIRNAK

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında bir araya gelen, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan öğrenciler İsrail aleyhine slogan attı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Yusuf Kızılkaya, İsrail'in aylardır okul, hastane ve sivil yerleşim yeri ayırımı yapmaksızın saldırılarını sürdürdüğünü, masum sivilleri katlettiğini söyledi.

Kızılkaya, şunları kaydetti:

"Bütün dünya ve insanlık zulme karşı bir arada. İnanıyoruz ki; bu eylemlerimiz çığ gibi büyüyecek, bütün devletler Filistin'i özgür bir devlet olarak tanıyacak. Buradan Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerde gerçekleştirilen eylemlere selam gönderiyoruz. Zafer yakındır ve zafer inananlarındır."

MARDİN

Mardin Artuklu Üniversitesi kampüsünde toplanan öğrenciler ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla İsrail aleyhine slogan attı, tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Oğuzhan Şener, Gazze'de katliam yapan İsrail'in bombalı saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, insanlığın zulme karşı bir arada olduğunu söyledi.

Şener, "İnanıyoruz ki, bu eylemlerimiz çığ gibi bütün meclisleri saracak ve bütün devletler Filistin'i özgür bir devlet olarak tanıyacak. Buradan Türkiye'nin dört bir yanında ve dünyanın her yerinde üniversitelerde gerçekleştirilen eylemlere selam gönderiyoruz. Zafer yakındır ve zafer inananlarındır." dedi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de de üniversite öğrencileri İsrail'i protesto etti.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünde toplanan grup, "Gazze özgürdür, özgür kalacak" sloganları attı.

RİZE

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şubesi üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Ellerinde Filistin bayrakları bulunan grup adına açıklama yapan AGD Rize Şube Başkanı Ali Kalender, 8 ayı aşkın süredir Gazze'de soykırıma devam eden siyonist İsrail rejiminin dün gece yeni bir caniliğe daha imza atarak Refah'ta onlarca Filistinliyi bombalarla şehit ettiğini söyledi.

Kalender, Filistinlilerin bugün insanlık dramının en acısını yaşadığını vurgulayarak, "Sadece kendi toprakları için değil, tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor. Filistin direnişi bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücahede vermiyor. Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat'ın, Şam'ın, Doğu Türkistan'ın, Diyarbakır'ın ve İstanbul'un selameti için de mücahede ediyor." dedi.

KÜTAHYA

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleşkesi'ndeki Güzel Sanatlar Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra dövizler taşıyarak, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi'ne kadar yürüdü.

Öğrencilerden Muhammet Ali Malgaç, yürüyüşün sonunda DPÜ Filistin İnisiyatifi adına yaptığı açıklamada, Filistin davasının bulunulan her alanda yaşatılması gerektiğini belirtti.

AFYONKARAHİSAR

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) kampüsünde toplanan öğrenciler ile akademisyenler ellerinde taşıdıkları bayraklarla İsrail aleyhine slogan attı, tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Furkan Erkal, 8 aydır her gün kınadıkları siyonist devletin dün gece "2371 Blok" adını verdikleri ve 4 gün önce güvenli bölge olarak nitelediği Refah bölgesine sığınan Filistinli sivilleri yakarak şehit ettiğini söyledi.

Erkal, "Artık kınama zamanı geçti üniversitelerde, kampüslerde, dersliklerde, meydanlarda ve ulaşabildiğimiz her yerde kalben buğzetmenin ötesine geçip, harekete geçme zamanıdır." dedi.

SİİRT

Güres Caddesi Sancaklar Ortaokulu önünde, Genç İHH Üniversite Topluluğu öncülüğünde "Kampüslerden Refah'a katliamlara dur de" çağrısıyla bir araya gelen üniversite öğrencileri ve vatandaşlar, ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine sloganlar attı.

KOCAELİ

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla İstasyon Caddesi'nde toplandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Veysal Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz ve Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus'un da katıldığı yürüyüş Sabri Yalım Parkı'nda son buldu.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta da üniversite öğrencileri ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye destek için yürüdü.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde bir araya gelen grup, Filistin ve Türk bayrakları ile "Sessiz kalma, soykırıma ortak olma", "Çocuklardan ve adaletten tarafız", "Müslüman zulme boyun eğmez" yazılı dövizlerle Valilik binası önüne kadar yürüdü.

TEKİRDAĞ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tekirdağ Şubesi üyeleri ile vatandaşlar Köprübaşı mevkisinde toplandı. Grup, "Katil İsrail", "Nehirden denize özgür Filistin" şeklinde slogan attı.

AGD Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan, yaptığı açıklamada, Gazze'de yaklaşık 8 aydır İsrail soykırımının devam ettiğini söyledi.

İsrail'in Refah'ta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak şehit ettiğini belirten Sercan, bu zulme tüm dünyanın tepki göstermesi gerektiğini kaydetti.

BATMAN

Gülistan Caddesi'nde, Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen katılımcılar, ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan attı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Abdurrahim Demirtaş, İsrail’in Gazze'ye saldırılarının devam ettiğini söyledi.

Dün, Refah kentindeki kamp alanının bombalanması sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğini ifade eden Demirtaş, yaşamını yitiren Filistinlilere Allah'tan rahmet diledi.

KAHRAMANMARAŞ

Sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, vatandaşlar Mahmut Esad Coşan Camisi'nde bir araya geldi.

Katılımcılar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca tekbir getiren vatandaşlar, İsrail aleyhine sloganlar attı.

KONYA

Konya'da Kültür Park'ta toplanan vatandaşlar, İsrail aleyhine sloganlar atarak, Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kampına düzenlenen saldırıya tepki gösterdi.

KARAMAN

Karaman'da da Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi üyeleri, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

Şube Başkanı Şahabettin Gezen, burada yaptığı konuşmada, Filistinlilerin bugün insanlık dramının en acısını yaşadığını söyledi.

KAYSERİ

Cumhuriyet Meydanı'nda akşam namazı sonra Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı öncülüğünde toplanan grup, İsrail'in devam eden zulmünün son bulması için ellerinde Filistin bayraklarıyla slogan attı.

AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in insanlıktan çıkan terör saldırılarının sürdüğünü, gerçekleşen son saldırının ise sözün bittiği yer olduğunu söyledi.

GAZİANTEP

Kudüs Platformu üyeleri, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şubesi üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Yeşilsu Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'nde toplandı.

Grup, "Katil İsrail" şeklinde slogan atarak tekbir getirdi.

BİLECİK

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bilecik Şubesinin organizasyonuyla, Şerifpaşa Camisi'nde buluşan grup, olayda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, daha sonra Atatürk Parkı'na yürüdü.

Burada topluluk adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan AGD Bilecik Liseler Komisyon Başkanı Yücel Güneş, bölgede yaklaşık 8 aydır çatışmaların sürdüğünü hatırlattı.

Refah'ta son yaşananları "sözün bittiği yer" olarak tanımlayan Güneş, şöyle konuştu:

"Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetin zirvesini yaşayan siyonistler, savunmasız sivillerden intikam almaya çalışmıştır. İsrail rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir. Siyonistlere direnen Gazze halkının ve Filistin direnişine destek için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin tek isteği, siyonistlere anladığı dilden yanıt verilmesidir. Bu bağlamda, İslam ülkelerinin liderlerine büyük sorumluluk düşmektedir."

SAKARYA

Kent merkezindeki Şerefiye Camisi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesi üyeleri, sloganlar atarak tarihi Orhan Camisi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan AGD Sakarya Şube Başkanı Celal Aydın, 8 ayı aşkın bir süredir Gazze'de soykırımda bulunan İsrail rejiminin dün gece yeni bir caniliğe imza attığını ve Refah'ta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak şehit ettiğini söyledi.

DÜZCE

Düzce Cedidiye Meydanı'nda Anadolu Gençlik Derneği ve Yedi Hilal Derneğinin öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine sloganlar attı.

Burada iki derneğin ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında İsrail'in, Gazze'nin ardından Refah kentinde Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlediği saldırı protesto edildi.

MALATYA

Kudüs Kardeşlik Platformu adına Millet Bahçesi önünde toplanan katılımcılar, ellerinde meşalelerle Kanalboyu'nda yürüyerek Kernek Meydanı'na geldi.

İsrail aleyhine slogan atan platform üyeleri, burada Filistinliler için dua etti, Kur'an-ı Kerim okundu.

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kılan grup, daha sonra dağıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *