"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5526 %0.2
36,0011 %-0.66
3.413.349 %1.034
3.001,99 1,35
Ara
İşçi Haber Genel Vekil imamlar kadroya alınacak mı?

Vekil imamlar kadroya alınacak mı?

Uzun zamandır kadroya geçmek istediklerini belirterek yetkililere seslenen vekil imamlar kadroya alınacak mı?

Uzun süredir kadroya geçmeyi bekleyen sözleşmeli çalışanlar arasında vekil imamlar da bulunuyor.

Vekil İmamlar Diyanet işlerine bağlı olarak vekaleten yaptıkları görevlerinde pek çok olumsuz  çalışma şartına tabi olmaktadır. Vekil imamlar, tıpkı kadrolu imamlar gibi KPSS'de yeterli puan alma ve  Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı'nı geçme yükümlülüklerini yerine getirmektedir. İl Müftülüklerinde yurt dışına çıkan, askere giden veya herhangi bir kurumda görevlendirilen imamlar yerine vekil imam  olarak görev almaktadırlar. Vekil imamlar için mülakatlar açılmakta, katılımcılardan 70 ve üzeri not  alanlar sıralamaya girmektedir.

Kadrolu görevli imam işine dönene kadar vekil imam görevini yapmaktadır, sonrasında istifa ettirilmektedir. Maaşları kadrolu imamların 2/3'ü kadardır ve izin hakları yoktur. İzin kullanmak durumunda kalanları maaşları kesilmektedir. İstifa ettirildikten sonra  yeniden görev alana ya da iş bulana kadar herhangi bir işsizlik maaşları da tazminat hakları da yoktur.  Vekaleten görev süresi dolmaya yakın namaz kıldırdığı cemaatten iş istemek zorunda kalan imamlar vardır.

Ankara Milletvekili Koray Aydın Meclis'e sundu!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı, Ankara Milletvekili Koray Aydın, Fahri Kuran kursu öğreticileri ile vekil imamların özlük haklarının iyileştirilmesi taleplerine ilişkin yazılı soru önergesini Meclis'e sundu. 

Kanunda belirtildiği üzere "İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere❞ kurulmuş olan Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolu personelinin yanında vekil imam hatip ve fahri Kur'an kursu öğreticileri istihdam etmektedir. Geçtiğimiz dönem vekil imamların kadroya geçişiyle alakalı bir düzenleme yapılmıştır. Ancak fahri Kur'an kursu öğreticileri için böyle bir çalışma olmamıştır. Kadrolu personel gibi KPSS ve benzeri pek çok şartı karşılayarak istihdam edilen vekil imam ve fahri Kur'an kursu öğreticilerinin maaşları kadrolulara göre çok daha düşüktür. İşsizlik maaşı, sözleşme garantisi, SGK ödemelerinin 30 gün üzerinden olmaması gibi pek çok sıkıntılar mevcuttur. Bu personelin talepleri basında ve kamuoyunda sıkça tartışılmaktadır. Eşit işe eşit maaş ve özlük hakkı talepleri olan bu personel için uzun zamandır bir çözüm üretilememiştir.
Bu bilgiler ışığında;

1. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2023 yılının ilk yarısı için toplam kaç kadrolu, kaç sözleşmeli personeli mevcuttur? Diyanet İşleri Başkanlığında kaç vekil imam ve fahri Kur'an kursu öğreticisi istihdam edilmektedir?

2. 2023'in ikinci yarısı ve 2024 yılı için Diyanet İşleri Başkanlığı kaç personel istihdam etmeyi planlamaktadır? Bunların kaç tanesi imam hatip kaç tanesi Kur'an kursu personeli olarak planlanmaktadır?                                   

3. Vekil imam istihdamı halen sürmekte midir?

4. Vekil imamların ve fahri Kur'an kursu öğreticilerinin saatlik ücretleri ne kadardır? Bu personellerin SGK prim ödemeleri aylık kaç gün üzerinden yatmaktadır?

5. Fahri Kur'an kursu öğreticilerinin kadroya alınması ya da özlük hakları ile maaşlarının iyileştirilmesi için bir çalışma mevcut mudur?

6. Vekil imam hatip ve fahri Kur'an kursu öğreticileri istihdam edilmesinin sebepleri nelerdir? Neden bu personelin tamamı kadrolu olarak istihdam edilmemektedir?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *