"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2509 %-0.03
37,0458 %0.06
2.300.559 %-0.798
3.016,50 -0,38
Ara
İşçi Haber Genel Yargıtay’dan çarpıcı karar: Maaş gecikmesi yeterli sebep!

Yargıtay’dan çarpıcı karar: Maaş gecikmesi yeterli sebep!

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, maaşı 20 günden fazla geciken bir işçinin istifa ederek haklı nedenle iş akdini feshetmesini onayladı.

2019 yılında Ankara'daki bir şirkette proje yöneticisi olarak çalışan işçi, maaşının belirlenen sürede ödenmemesi nedeniyle işten ayrıldı ve kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ile fazla mesai ücretlerinin faiziyle birlikte ödenmesi için dava açtı.

İlk derece mahkemesi, işçinin daha önceki maaşlarının ayın başında ödendiğini ancak nisan ayı maaşının iş sözleşmesinin feshinden 5 gün sonra, yani 28 Mayıs 2019'da ödendiğini belirterek, gecikmenin 20 gün geçmesine neden olduğunu ve bu nedenle kıdem tazminatına hak kazandığını kararlaştırdı.

Davalı işveren, bu kararı istinaf ederek, maaşın yalnızca bir defaya mahsus geciktiğini ve bunun haklı fesih sebebi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savundu. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını onayarak, işverenin istinaf başvurusunu reddetti.

İşverenin temyiz başvurusu üzerine, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, maaşın tek seferlik bile olsa gecikmesinin işçi açısından haklı fesih sebebi olduğunu belirterek, ilk derece mahkemesinin kararını onadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *