"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Genel Yeni OVP ile esnek çalışma dönemi resmen başlıyor! İşte detaylar...

Yeni OVP ile esnek çalışma dönemi resmen başlıyor! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve 6 bakan tarafından duyurulan Yeni Orta Vadeli Program (OVP), iş dünyasında önemli değişimlere kapı açıyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan bu program, uzaktan ve esnek çalışma modellerini yasal bir zemine oturtarak, çalışanların iş-yaşam dengesini iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu yenilikler sayesinde çalışanlar daha rahat bir çalışma ortamına kavuşacak.

ESNEK ÇALIŞMA SİSTEMLERİ DEVREDE

Pandemi süreciyle popülerleşen uzaktan çalışma ve esnek mesai uygulamaları, OVP ile yasal düzenlemelere bağlanıyor. Bu düzenlemeler sayesinde çalışanların verimliliği artarken, iş ve özel hayat arasında daha güçlü bir denge kurulacak. Hem kamu hem de özel sektör, esnek saatlerde veya kısa süreli çalışma fırsatlarını değerlendirebilecek.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE YENİ MESLEKLER

Program, dijitalleşen iş dünyasına uygun dönüşüm stratejilerini de içeriyor. Geleneksel meslekler yerini yeni meslek kollarına bırakırken, geleceğin iş kollarına hazırlık amacıyla mesleki eğitim programları ve gerekli yasal düzenlemeler yapılacak. Dijitalleşme ve yeşil dönüşüm doğrultusunda işgücü piyasasının yeniden şekillenmesi bekleniyor.

HER YAŞ İÇİN İSTİHDAM FIRSATLARI

OVP, yalnızca genç çalışanlara değil, her yaş grubuna hitap ediyor. Aktif yaşlanma politikaları ile, bireylerin becerilerinin güncel tutulması ve ekonomiye katkılarının sürdürülmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, hayat boyu öğrenme programlarıyla çalışanların yetkinlikleri günümüz ihtiyaçlarına göre geliştirilecek.

YASAL SÜREÇ VE UYGULAMA TAKVİMİ

2025'in ilk çeyreğinde uygulanmaya başlayacak olan esnek çalışma modelleri, İş Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle resmiyet kazanacak. Bu süreç, sosyal taraflarla işbirliği içinde yürütülecek ve işgücü piyasasında esneklik ile güvence bir arada sağlanacak. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *