"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Genel Yeni yasama dönemi başlıyor: Meclis'in gündemi ne olacak?

Yeni yasama dönemi başlıyor: Meclis'in gündemi ne olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yasama döneminde en kritik gündem maddesini ekonomi olarak belirledi.

1 Ekim’de mesaisine başlayacak olan Meclis, ilk haftasında Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın Plan ve Bütçe Komisyonu’na yapacağı sunumu bekliyor. Bu sunumun ardından, 2025 yılı bütçe teklifi de Meclis'e sunulacak.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, 30 Eylül'de yapılacak bir değerlendirme toplantısıyla yeni dönemle ilgili mesajlarını verecek. 1 Ekim Salı günü ise Meclis’in açılış oturumu gerçekleştirilecek ve tüm milletvekilleri bu önemli etkinlikte yer alacak.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI FATİH KARAHAN SUNUM YAPACAK

TBMM’nin ilk mesaisinde ekonomi gündemi öne çıkacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 3 Ekim'de milletvekillerine yönelik bir sunum gerçekleştirecek. Bu sunumda, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası gibi konular ele alınarak son ekonomik gelişmeler değerlendirilecek. Karahan’ın sunumunun, küresel ekonomik dinamikleri de kapsayan kapsamlı bir içerik sunması bekleniyor.

2025 YILI BÜTÇESİ GÜNDEMDE OLACAK

TBMM’nin ikinci önemli ekonomi başlığı ise 2025 yılı bütçesi olacak. Bütçe teklifi ekim ayında Meclis’e sevk edilecek ve görüşmeler, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başlayacak. Kasım ayında ise Genel Kurul’da bütçe görüşmeleri gerçekleştirilecek ve bu süreç yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *