"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Genel Yılmaz Tunç’tan Kavala açıklaması: Yeniden yargılanma talebi reddedildi

Yılmaz Tunç’tan Kavala açıklaması: Yeniden yargılanma talebi reddedildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sahipsiz hayvanlara yönelik yeni kanun teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Tunç, bu düzenlemenin sokakları daha güvenli hale getirmeyi amaçladığını belirtti ve hayvanları korumanın yanı sıra insan güvenliğine de odaklandıklarını ifade etti. 

Tunç, kanun teklifinin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildiğini hatırlatarak, bazı eleştirilerin çarpıtıldığını vurguladı. "Hayvanlara yönelik bir katliam yapılacakmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor, bu doğru değil" diyen Tunç, bu düzenlemenin yalnızca tehlike arz eden hayvanlarla ilgili tedbirler getirdiğini ve insanların güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu belirtti.

Hayvanları koruma konusundaki hassasiyetlerinin sürdüğünü söyleyen Tunç, önceki dönemlerde hayvanlara zarar verenlere hapis cezası getirildiğini hatırlattı. Ayrıca, sahipsiz hayvanların insanlara zarar vermemesi için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti. 

Tunç, konuya dair eleştirilerin yanlış olduğunu ve komisyon görüşmelerindeki bazı görüntülerin yakışmadığını ifade etti.

OSMAN KAVALA YENİDEN YARGILANMAYACAK

AK Parti Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş’in Gezi Parkı davası hükümlüsü Osman Kavala'yı ziyaret için başvuruda bulunduğunu belirten Tunç, dilekçenin 19 Temmuz’da verildiğini ve konunun değerlendirilme aşamasında olduğunu söyledi. Kavala’nın yeniden yargılanma talebi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmiş ve itirazı da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmemişti. Tunç, talebin ardından kanun yararına bozma talebiyle Adalet Bakanlığına başvurulduğunu bildirdi.

Yeniden yargılanma talebindeki gerekçelerin, suçun mağdurunun değiştiğini öne sürdüğünü belirten Tunç, bu gerekçeleri uygun görmediklerini ve Gezi davasıyla ilgili kesinleşmiş kararlarla ilgili kanun yararına bozmaya gidilemeyeceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *