1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmaya çalışan ancak zaman zaman polisle karşı karşıya gelen göstericilerden 12'si hakkında daha tutuklama talep edildi. Mahkeme, daha önce 65 Taksim eylemcisinden 38'i hakkında tutuklama kararı vermişti.
Anayasa Mahkemesi'nin kararını gerekçe gösteren DİSK'in çağrılarına uyan çok sayıda parti, sivil toplum ve meslek örgütü 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için harekete geçmişti. Ancak Taksim Meydanı'nı kutlamalara kapatan İçişleri Bakanlığı, meydana çıkan yollar başta olmak üzere Saraçhane, Beşiktaş, Şişli başta olmak üzere çok sayıda semtte önlemler almış, tarihi Bozdoğan Kemeri polis barikatıyla kapatılmıştı. 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyenler zaman zaman da polisle karşı karşıya gelmiş, barikata flama saplarıyla vuranların da aralarında bulunduğu gruplara biber gazıyla müdahale edilmişti.
1 Mayıs'ta 217 kişi gözaltına alınırken ev baskınlarında önce 52, son olarak da 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların büyük bölümü ilk günün akşamı salıverilirken emniyetteki işlemleri biten 65 kişi ise cumartesi günü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılığın tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ettiği kişilerden 38'i tutuklandı.
YENİ GÖZALTILAR
Tutuklama kararlarına tepkiler devam ederken polis ev baskınları ile 12 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltındakiler sağlık kontrollerinin ardından bu sabah İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadeleri tamamlanan 1 Mayıs eylemcileri tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.
CHP: "HUKUKSUZ BİR TUTUKLAMA SÜRECİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat başkanlığındaki CHP heyeti, adliye önünde tutuklamalara karşı tepki göstermişti. Heyet tarafından yapılan açıklamada "1 Mayıs'ta gözaltıların hemen ardından İçişleri Bakanı'nın mahkemeyi etkileyecek şekilde yaptığı açıklamalar neticesinde gözüküyor ki mahkeme de iktidarın bu baskısından etkilenmiş ve hukuksuz bir tutuklama süreciyle karşı karşıyayız" denilmişti.