İstanbul'da 23 Nisan saat 12.49'de meydana gelen 6,2'lik depremin ardından artçılar peş peşe gelmeye başladı. Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen deprem, birçok ilde hissedildi. Milyonlarca vatandaş ise evlerinin altından fay hattı geçip geçmeyeceğini araştırmaya başladı. Artçı sarsıntılar sürerken "Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusuna yanıt aranıyor. İşte, MTA Diri Fay Haritası ile Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki iller...
EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?
Depremlerin ardından milyonlarca vatandaş, evlerinin altından fay hattı geçip geçmeyeceğini araştırmaya başladı. Evinin altından fay hattı geçip geçmediğini merak eden vatandaşlar, https://tdth.afad.gov.tr/TDTH/main.xhtml adresini tıkladıktan ve e-Devlet girişi yaptıktan sonra Türkiye Deprem Tehlike Haritası İnteraktif Web Uygulaması'na ulaşabiliyor.

FAY HATTI ÜZERİNDE OLAN İLLER HANGİLERİ?
Diri fay üzerinden bulunan iller, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) üzerinden paylaşılmıştı. Fay hattında yer alan iller; Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat olarak açıklandı. Harita da yer alan verilere göre, 110 ilçe de fay üzerinde bulunuyor.

KUZEY FAY HATTI HANGİ İLLERDEN GEÇİYOR?
Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF), Türkiye'nin kuzeyinden geçen ve yaklaşık 1.500 kilometre uzunluğunda olan bir fay hattıdır. Kuzey Anadolu Bölgesi'nin tamamının yanı sıra, Marmara Bölgesi'nin kuzeyi, Karadeniz Bölgesi'nin batısı ve Ege Bölgesi'nin kuzeydoğusunda yer almaktadır.
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Sivas, Tokat, Amasya