"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,3360 %0.23
37,3256 %-0.14
2.384.467 %-3.82
3.036,95 0,54
Ara
İşçi Haber Gündem 2025 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan bayramı hangi güne denk geliyor?

2025 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan bayramı hangi güne denk geliyor?

Ramazan ayının manevi atmosferiyle ilgili araştırmalar hızla devam ederken, bu yıl Ramazan'ın başlangıç ve bitiş tarihleri de merakla bekleniyor. Peki, bu yıl Ramazan ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? Her yıl farklı tarihlere denk gelen Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı’nın tarihleri merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan mübarek günler neler? İşte tüm detaylar!

2025 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor, Ne Zaman Bitiyor?

2025 Ramazan ayı, 1 Mart 2025 Cumartesi günü başlayacak ve 29 Mart 2025 Cumartesi günü sona erecek. 

2025 Ramazan bayramı ne zaman?

Ramazan ayının ardından, Ramazan Bayramı ise 29 Mart 2025 Cumartesi günü Arefe ile başlayacak ve 30 Mart 2025 Pazar’dan itibaren üç gün boyunca kutlanacak. Bayramın 1. günü 30 Mart, 2. günü 31 Mart ve 3. günü ise 1 Nisan 2025 Salı olarak belirlendi.

Ramazan Ayının Önemi Nedir?

Kur'an-ı Kerim'de, "Ramazan ayı, insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an'ın indiği aydır." (Bakara, 185) ifadesiyle Ramazan'ın önemine vurgu yapılmaktadır. Bu kutsal ayda, Müslümanlar oruç tutarak sabır ve ibadetle geçirmektedir. Kadir Gecesi'nin tam tarihi bilinmediği için Ramazan'ın son on günü, bu geceyi değerlendirmek üzere özel bir fırsat olarak görülmektedir. Kadir Gecesi, günahların affedildiği ve duaların kabul olduğu en hayırlı gecedir.

Ramazan, Müslümanların sıklıkla Kur'an-ı Kerim’i hatmettiği ve ibadetlerini artırdığı bir dönemdir. Bu ayda Kur'an okumak, iman güçlendirici bir eylem olarak teşvik edilmektedir. Ramazan’da, cennetin kapıları açılırken cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulur. Camiler, akşam teravih namazlarıyla dolup taşar ve müminler, yüce Allah’tan af dileyerek daha çok ibadet yaparlar.

Mübarek Ramazan ayı, tüm Müslümanlar için en hayırlı aydır. Bu dönemde yapılan ibadetlerin sevabı, diğer aylarda yapılanlardan katbekat fazladır. Bir farz ibadet, diğer aylarda yapılan yetmiş farz ibadet gibi değer taşırken, oruçluya iftar veren bir kişi büyük bir sevap kazanır. Bu kutsal ayın bereketi, hem bireylerin hem de toplulukların ruhunu besleyerek manevi bir atmosfer oluşturur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *