"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem 96 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün'e 62 kez müebbet verildi

96 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün'e 62 kez müebbet verildi

Adana'da 6 Şubat depreminde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine 62 kez müebbet hapis cezası verildi.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi tutuklu sanık Hasan Alpargün, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma salonunda avukatlar ve müştekiler hazır bulundu.

SAVCIDAN CEZALANDIRMA TALEBİ

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını yineleyerek, dosya kapsamında toplanan tüm delillerin dikkate alınarak Alpargün'ün cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

ALPARGÜN'ÜN SAVUNMASI

Alpargün, bina inşaatı öncesinde zemin etüdü yaptırdığını savunarak, “Ben kanunlara uygun bir apartman inşa ettim. 1975 Deprem Yönetmeliğine uygun olarak inşaat yaptım. Binada büyük tadilatlar yapıldı ve depremin ivme kuvveti binayı yıktı” dedi. Ayrıca sağlık sorunları olduğunu ve tahliye talep ettiğini ifade etti.

MÜŞTEKİLERDEN CEZALANDIRMA TALEBİ

Davaya katılan müştekiler, sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek Alpargün'ün cezalandırılmasını istedi. Müşteki avukatları, Konya Teknik Üniversitesi'nden hazırlanan bilirkişi raporunu dikkate alarak, Alpargün'ün "olası kastla öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

MAHKEME KARARI

Mahkeme heyeti, Hasan Alpargün'ü "olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırdı. Alpargün’ün mevcut halinin devamına karar verildi.

KKTC SEYAHATİ VE PARA TRANSFERİ İDDİALARI

Alpargün'ün 6 Şubat 2023'te KKTC'ye gittiği belirlenmişti. Ayrıca, Türkiye'den KKTC'ye 990 bin dolar, 890 bin euro ve 500 bin Türk Lirası transfer etmeye çalıştığı, Lefkoşa'da daire satın almak için girişimde bulunduğu iddia edildi. Alpargün, savcılık ifadesinde, “Kaçmak gibi bir niyetim yoktu” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *