"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Gündem ABD'de yakalanmışlardı: Eylem Tok ve oğlunun cezaevi kayıtlarına ulaşıldı!

ABD'de yakalanmışlardı: Eylem Tok ve oğlunun cezaevi kayıtlarına ulaşıldı!

Karıştığı kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebebiyet veren ve ardından ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, ABD'de yakalanarak ilk duruşmaya çıkarıldı. Gazeteci Emrullah Erdinç, tutukluluk hallerinin devamına karar verilen ikiliden Timur Cihantimur'un kaldığı ıslahevinden fotoğrafını paylaştı.

Ttukluluk halleri devam eden Timur Cihantimur bugün bir kez daha hakim karşısına çıkması beklenirken Gazeteci Emrullah Erdinç, Cihantimur'un kaldığı ıslahevinden fotoğrafını paylaştı. 

Öte yandan, Cihantimur'un avukatlarının cezaevindeki koşullardan şikayetçi olduğu ve denetimli serbestlik isteyeceği de öğrenildi.

Timur Cihantimur'un ıslahevinden fotoğrafı;

DOSYADA "FEDERAL SUÇ" İBARESİ YER ALDI

Cihantimur'un Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu ıslah evindeki dosyasında yazan bilgilere göre; 14 Haziran 2024 tarihinde buraya getirilen Cihantimur'un yargılanması devam ettiği için hüküm kısmı boş bırakıldı. Bir hafta sonra Timur Cihantimur'un doğum günü olması sebebiyle dosyada yaşı 16 olarak belirtildi. 

Öte yandan, dosyada yer verilen bilgilerde "Federal Suç" ibaresi yer alıyor.

"KENDİSİNE ZARAR VERMESİNDEN KORKUYORUZ"

Cihantimur'un avukatları ise, çocuk tutuklular için rehabilitasyon cezaevinde kalan Timur Cihantimur'a burada ot yolma, yer ve tuvalet temizleme gibi işler yaptırıldığı iddia ederek şu ifadelerde bulundu:

"Islah evinde çok kötü şartlar altında kalıyor. Bu çocuğun topluma kazandırılması lazım. Verilen görevleri yapmakta zorlanıyor. Kendisine zarar vermesinden korkuyoruz."

Avukatları, Cihantimur'un tahliye olmaması halinde yerinin değiştirilmesini de talep etmesi üzerine, hakim red yanıtında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *