"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Gündem Adliyede 'tuvalet krizi' yaşanmıştı: O cumhuriyet başsavcısı görevinden alındı

Adliyede 'tuvalet krizi' yaşanmıştı: O cumhuriyet başsavcısı görevinden alındı

4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri Hakimler ve Savcılar Kurulu kararnamesine göre değiştirilirken, Kaş Adliyesi'nde avukat Hakan Tüzen ile yaşadığı tuvalet tartışmasıyla gündeme gelen Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu'nun da adının listede yer almasıyla görevden alındığı öğrenildi.

4 bin 299 hakim ve savcının görev yerinin değiştiğine ilişkin listede Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu'nun da yer alaması dikkatlerden kaçmadı. Listede yer alan bilgiye göre, Kaş Adliyesi'nde avukat Hakan Tüzen ile yaşadığı tuvalet tartışmasıyla gündeme gelen Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu'nun görevinden alınarak Afyonkarahisar'a savcı olarak atandığı öğrenildi.

Yaşanan olayda Antalya'nın Kaş ilçe adliyesinde Avukat Hakan Tüzen'i 'personel tuvaleti' tartışması sonrası Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu zorla dışarı çıkartmakla suçlanıyordu. Feyzoğlu, Afyonkarahisar'a savcı olarak atandı.

HAKİM ve SAVCILARIN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Değişikliğe ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ni yayımladı.

Bu doğrultuda kararnameyle birlikte 4 bin 9'u adli, 290'ı idari yargı olmak üzere toplam 4 bin 299 hakim ve savcının görev yerinde değişikliğe gidildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *