"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2780 %-0.23
37,0263 %0
2.312.811 %-0.664
3.027,85 0,00
Ara
İşçi Haber Gündem Ağaç altında serinleyenler dikkat! O ağaç bakın nelere sebep oluyor...

Ağaç altında serinleyenler dikkat! O ağaç bakın nelere sebep oluyor...

Hava sıcaklıklarının arttığı özellikle bu günlerde serinlemek isteyenler ağaç gölgelerine koşuyor. Ancak yapılan uyarıda bazı ağaç türlerini zararlı olabileceği belirtiliyor. Özellikle söz konusu ağaç için, yerliler arasında 'gölgesinde uyuyan bir daha uyanamaz' inanışı hakim.

Dünyanın en ölümcül ağacı olarak bilinen manşinel ağacı dışarıdan her ne kadar masum dursada insanlar için büyük riskler taşıyor. Ender rastlanan manşinel ağacı çoğunlukla Florida, Bahama, Karayipler, Batı Hindistan, Orta Amerika ve Güney Amerika bölgesinde yer alıyor. 

GEÇİCİ KÖRLÜĞE SEBEP OLABİLİR

Güçlü toksin içeriği hala tam olarak tanımlanamayan ağacın, ortaya çıkardığı toksinlerin gücü sebebiyle meyvelerden sıçrayan yağmur damlaları ya da çiy bile deride kabarmalara sebebiyet verebiliyor.

Birçok zarara sebep olan ağacın meyvelerinin içerisinde süte benzer beyaz sıvı bulunurken bu sıvı güçlü bir alerjik dermatite, deride içi su dolu kabarcıklara neden olan forbol ve diğer cilt tahriş edici maddeleri barındırmaktadır. 

Öte yandan, ağacın kabuklarını da yakmaktan uzak durmalısınız. Çünkü ağacın yanan odunundan gelen dumanı da kişilerde geçici körlüğe sebebiyet verebilmekte. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *