"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Hafif yağmur
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,6076 %-0.1
36,6269 %0.04
3.299.617 %-0.641
2.938,91 0,07
Ara
İşçi Haber Gündem AK Parti, STK'lerle "Yeni Anayasa" için ikinci çalıştayını düzenledi

AK Parti, STK'lerle "Yeni Anayasa" için ikinci çalıştayını düzenledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin yürüttüğü yeni anayasa çalışmalarına dair açıklamalarda bulunarak, Türkiye'nin iç cepheyi güçlendirecek ve halkı tarihin öznesi yapacak bir "toplumsal sözleşme" yapmaya kararlı olduklarını belirtti. Yazıcı, anayasa yapım sürecinde geniş katılım ve şeffaflıkla demokratik, özgürlükçü ve sivil bir anayasa hedeflediklerini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin yürüttüğü yeni anayasa çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yazıcı, Türkiye’nin iç cepheyi güçlendirecek ve halkı tarihin öznesi yapacak atılımlar gerçekleştirmek için yeni bir "toplumsal sözleşme" yapma kararlılığı taşıdıklarını ifade etti.

Yazıcı, parti genel merkezinde yapılan çalıştayda, meslek kuruluşları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi. Çalıştayda, anayasa hukuku, siyaset bilimi ve kamu yönetimi gibi alanlarda uzman akademisyenlerle birlikte yeni anayasa gerekliliği üzerine tartışmalar yapıldığı belirtildi.

İlk çalıştayın raporunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduklarını belirten Yazıcı, katılımcı, şeffaf ve demokratik bir anayasa yapma amacında olduklarının altını çizdi.

1982 Anayasası ve "Sivil Anayasa" İhtiyacı

Yazıcı, 1982 Anayasası'nın askeri darbe sonrası hazırlanan bir metin olduğuna dikkat çekti. AK Parti’nin "sivil anayasa" önerisinin, yalnızca içeriğiyle değil, hazırlanma yöntemiyle de önemli olduğunu belirten Yazıcı, Türkiye’nin yeni ve sivil bir anayasaya olan ihtiyacını vurguladı.

Yeni Anayasa İçin Geniş Katılım Çağrısı

Yazıcı, Türkiye’nin her kesiminden, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek örgütlerinin anayasa yapım sürecine katılmasının önemine değindi. Bu geniş katılımın, anayasanın meşruiyetini ve halkın kabulünü güçlendireceğini ifade etti.

Milletle Başlayan, Milletle Biten Bir Anayasa

Yazıcı, anayasa yapım sürecinde "milletle başlayan ve milletle biten" bir yöntem izleyeceklerini vurgulayarak, milletin taleplerinin sivil toplum kuruluşları aracılığıyla toplanmasını, sonrasında Meclis’te geniş bir katılım ile taslağın hazırlanmasını önerdi. Bu taslağın son olarak halkın onayına sunulacağı belirtildi.

Siyasi Partilere Çağrı

Yeni anayasa için siyasi partilere de çağrıda bulunan Yazıcı, anayasa yapım sürecine engel teşkil edecek herhangi bir ön koşul olmadığını belirtti. "Günümüzde anayasa yapımına engel olacak vesayet kurumları yok" diyen Yazıcı, partilerin en geniş katılımı ile demokrasi ve özgürlük temelli bir anayasa hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Sivil Toplumun Rolü

Yazıcı, yeni anayasa sürecinde sivil toplumun katkılarının çok önemli olduğunu belirterek, bu katkıların anayasanın meşruiyetini daha da güçlendireceğini ifade etti.

Çalıştayda Sivil Toplumun Katılımı Tartışılacak

Yazıcı, düzenlenen çalıştayda sivil toplumun ve meslek örgütlerinin anayasa yapımına nasıl katılacağı ve bu grupların anayasa ile ilgili beklentilerinin tartışılacağını söyledi. Çalıştaya katılan isimler arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan ve diğer önemli sivil toplum temsilcileri yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *