"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2756 %0.03
37,0076 %-0.03
2.267.256 %-1.813
2.991,43 -1,21
Ara
İşçi Haber Gündem AK Parti ve DEM Parti Grup Başkanvekillerinden TUSAŞ açıklaması: ‘Zamanlaması çok manidar’

AK Parti ve DEM Parti Grup Başkanvekillerinden TUSAŞ açıklaması: ‘Zamanlaması çok manidar’

TBMM’de söz alarak TUSAŞ saldırısına ilişkin konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, "Zamanlaması manidardır, provokasyon olduğu her halinden bellidir" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise, “Ben de zamanlamasını çok manidar buluyorum. Neden bugün? Neden TUSAŞ?” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tesisinde üç patlama meydana geldi, silah sesleri duyuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin de yaralandığını bildirdi.

TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısında iki teröristin ise etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

Saldırı sonrası Meclis'te konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, "Zamanlaması manidardır. Provokasyon her tarafından belli olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Saldırıyı kınayan Temelli, "Çok üzgünüz, yine insanlarımız öldü. Son birkaç haftadır ülkede çok önemli bir tartışma sürdürülüyor. Bu tartışmaların çok büyük bir kısmı Türkiye toplumunun beklentilerine yanıt veriyor. Çünkü uzun süredir Türkiye toplumu savaş, şiddet ve bu ölümlerden kurtulmak isterken böyle bir olayla karşılaşıyoruz" dedi.

"Toplumun beklentisi olan, barış içinde bir arada yaşama beklentisine ısrarla yanıt vermek zorundayız. Geç kaldığımız her adım işte bu yitip giden canlara mal olmaktadır."

 

 

 

'NEDEN BUGÜN, NEDEN TUSAŞ?'

TBMM'de söz alan isimlerden biri olan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de saldırıya ilişkin olarak "Ben de zamanlamasını çok manidar buluyorum," diyerek "Neden bugün? Neden TUSAŞ?" diye sordu.

"Bütün bu soruların cevaplanması Türkiye'nin geleceğine dair çok önemli diye düşünüyorum. Bütün siyasi partilerin aynı anda aynı hissiyatla terörü kınamasını, lanetlemesini ve TBMM olarak Türkiye'nin barışına dair bütün sorumluluğu ve yapması gerekene dair bir anlamda taahhüt olarak bu birlikteliğin altını çizmesini şu anda Türkiye için çok anlamlı buluyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *