"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2742 %-0.02
37,0907 %0.22
2.306.350 %-0.106
2.999,41 0,22
Ara
İşçi Haber Gündem AK Parti'den Can Atalay için çarpıcı açıklama: Olağanüstü toplantıdan sonuç beklemeyin

AK Parti'den Can Atalay için çarpıcı açıklama: Olağanüstü toplantıdan sonuç beklemeyin

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, tutuklu milletvekili Can Atalay'ın durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Elitaş, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilmesine rağmen hala tutuklu bulunan Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi sürecini görüşmek üzere TBMM'de yapılacak olağanüstü toplantıdan "somut bir sonuç beklenmemesi gerektiğini" belirtti. Elitaş ayrıca, bu toplantıdan çıkacak herhangi bir kararın hukuki temele dayanmayacağını savundu.

TBMM, muhalefet partilerinin çağrısı üzerine, geçen yıl milletvekili seçilen ancak tutuklu bulunan Can Atalay'ın durumunu ele almak üzere cuma günü olağanüstü toplanacak. AK Parti’nin 23. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuşan Elitaş, bu toplantıdan bir sonuç beklemenin doğru olmayacağını ve çıkacak bir kararın hukuki bir zemine oturmayacağını iddia etti.

"ATALAY'IN DURUMU FARKLI"

Elitaş, Atalay'ın milletvekili seçilmeden önce tutuklu olduğunu hatırlatarak, TBMM'nin Atalay hakkında herhangi bir oylama yapmadığını ve durumunun daha önce milletvekili iken yargılanan Enis Berberoğlu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan farklı olduğunu öne sürdü. 

Mustafa Elitaş, "CHP, Can Atalay’ın milletvekilliği konusunda TBMM’nin tutumunu belirlemek için çağrı yaptı. Bunan yerine bu ihtilafları tamamıyla çözecek, bir askeri üniforma altında zorla yaptırılan bir Anayasa yerine 21. yüzyıla ve demokratik Türkiye’ye yakışır bir anayasayı yapma mecburiyetinde olduğunu düşünmelidir" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *