"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2719 %-0.01
37,0378 %0.01
2.304.300 %0.052
3.024,82 -0,10
Ara
İşçi Haber Gündem AK Parti'nin itirazı üzerine o ilde seçim iptal edildi! Halk yeniden sandığa gidecek

AK Parti'nin itirazı üzerine o ilde seçim iptal edildi! Halk yeniden sandığa gidecek

Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulu, CHP adayının 174 oy farkla kazandığı seçimin AK Parti'nin itirazı üzerine yenilenmesine karar verdi.

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti ve CHP arasında 174 oy farkına AK Parti'nin itirazı üzerine Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulu yeniden seçim kararı aldı. CHP, 4'te 3 oyçokluğuyla alınan bu karara yarın itiraz edeceğini duyurdu.

Ardahan’da resmi olmayan sonuçlara göre CHP’nin adayı Faruk Demir 5 bin 49 oyla oyların yüzde 45,06’sını, AK Parti’nin belediye başkan adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oyla oyların yüzde 43,51’ni almıştı.

FARUK DEMİR'DEN İLK AÇIKLAMA: İL SEÇİM KURULU'NA İTİRAZDA BULUNACAĞIZ

CHP adayı Faruk Demir, alınan kararı SÖZCÜ TV'de değerlendirdi:

Karara itiraz edeceklerini bildiren Faruk Demir, "Seçimler yapıldı ve biz birinci parti olarak tamamladık. Daha sonra AK Parti adayı, İstanbul'daki seçim gibi bir zarfın içerisinde bulunan 4 tane pusuladan, belediye başkanlığına ve belediye meclis üyeliği sonuçlarına itiraz etmişler. İlçe Seçim Kurulu da toplanıp karar vermiş. CHP ve DEM Parti'li üyelerin itirazına rağmen AK Parti, İYİ Parti ve 2 kamu personeli seçimin iptalini istemiş. İlçe Seçim Kurulu'nda 4'te 3 olarak bu kararı verilmiş. Biz yarın hazırlıklarımız yapıp İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunacağız" dedi.

YUNUS BAYDAR: OYLARIN SAYIMINDA ŞAİBE VAR

SABAH'a konuşan AK Parti adayı Baydar ise şu açıklamalarda bulundu:

"Elimizdeki delilere güvenerek itiraz hakkımızı kullandık. İlçe seçim kurulu haklı olduğumuzu gördü seçimlerin yenilenmesi yönünde karar aldı. Yarın da inşallah bu il seçim kurulu tarafından karara bağlanır yakın bir zamanda tekrar seçim olur. Seçim günü sabah saatlerinden itibaren 49 sandığımızı da tek tek dolaşarak ziyaret ettik. Sandıkların bir kısmında simetrik bir çalışma yapıldığının hissiyatına vardık. Sandık kurulunda açıklanan oylar bize geldikçe bu kaygılarımız gittikçe güçlendi. Bir sandıkta imzalar kayıp, görevli olmayanlar kendilerini görevli tanıtarak seçmeni yönlendirmişler, oy kullanma yetkisine sahip olmayanlar oy kullanmış, oyların sayımında şaibe var. Bütün belgeler elimizde mevcut, hepsini yetkili mercilere sunduk. Daha bir seçimin iptal edilmesi için ne gerekli? Her şey ortada" dedi.

Yapılan itiraz sonucunda seçimin tekrarlanmasına karar verildi. Alınan seçim tekrarı kararının ardından halk, 2 Haziran'da tekrar sandık başına gidecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *