"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2780 %-0.23
37,0263 %0
2.312.811 %-0.664
3.027,85 0,00
Ara
İşçi Haber Gündem AKP seçmeni de elektrik zammından rahatsız

AKP seçmeni de elektrik zammından rahatsız

Metropoll tarafından yapılan anketin sonucunda AKP seçmeninin yüzde 65’inin elektrik zammını fazla bulduğu açıklandı.

Metropoll, elektrik zammının konu olduğu ankette katılımcılara, "Yeni yılda elektrik başta olmak üzere pek çok ürüne zam yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sormuştu.

Halkın yüzde 13,2'si, zammın beklediği oranda olduğunu söylerken, yüzde 79'u ise beklediklerinden yüksek olduğunu söyledi. Yüzde 6,4'lük kesim ise, "Beklediğimizden azdı" dedi.

AKP seçmeninin yüzde 65'i zammı fazla buldu

Anket sonuçlarındaki parti kategorisi incelendiğinde, AKP seçmeninin yüzde 65'i, MHP seçmeninin ise yüzde 77'sinin elektrik zammını beklediğinden fazla bulduğunu söylediği tespit edildi.

Araştırmada, "Bütün siyasi parti tabanlarının elektrik zamlarına tepkisi büyük oranda benzerlik gösteriyor" değerlendirmesi yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 01 Ocak'tan itibaren getirilen kademeli fiyat tarifesinde hanelerde 150 kWh'ye kadar olan tüketimler kilovatsaat başına vergiler dâhil 1,37 TL'den faturalandırılacağını, bunun üzerindeki her kilovatsaat tüketim için uygulanacak birim fiyatın ise 2,06 TL olacağını duyurmuştu. Elektrik faturalarının beklenenden yüksek gelmesi sonrası kamuoyunda tepki oluşurken, faturalandırmada değişikliğe gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından elektrik faturalarında düşük tarifeden yüksek tarifeye geçiş için tüketim limitinin aylık 210 kilovatsaate çıkarılacağını açıklamıştı. 

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *