"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Altındağ'da korkunç manzara: 11 ölü köpek bulundu!

Altındağ'da korkunç manzara: 11 ölü köpek bulundu!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir barınağın yakınlarında 11 ölü köpek bulundu. Olay, sosyal medyada paylaşılan görüntülerle geniş yankı uyandırdı.

Birçok hayvansever, Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü önünde toplanarak durumu protesto etti.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemleri aldı ve ölü köpeklerin bulunduğu bölgede araştırma yaptı.

Hayvanseverler adına açıklamada bulunan Veteriner Hekim E.Ç., alanda yapılan incelemede 11 ölü köpek bulduklarını belirtti. Türker, ölen köpeklerin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için gereken tüm adımları atacaklarını ifade etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Altındağ ilçesinde bulunan barınağın çevresinde ölü hayvanların bulunmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü E.Ç’nin ifadesine başvuruldu. E.Ç, hayvanların 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde toplandığını ve olay yerinde sadece köpek değil, kedi ve küçükbaş hayvan ölülerinin de bulunduğunu belirtti. E.Ç, sosyal medyada iddia edildiği gibi bir "hayvan katliamı" yaşanmadığını, ölü hayvanlara dair fotoğrafların dosyaya sunulduğunu ifade etti. 

E.Ç, belediyenin sahipsiz hayvan ölümlerini yasalara uygun şekilde bertaraf ettiğini vurguladı. Soruşturma sürecinde ifade alma ve delil toplama işlemleri devam ediyor.

"KATLİAM İDDİALARI ASILSIZ"

Altındağ Belediyesi ise, bahsi geçen alanın belediyeye ait 5 bin metrekarelik bir "hayvan mezarlığı" olduğunu açıkladı. Bu alan, doğal ölüm, trafik kazası veya enfeksiyon nedeniyle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü yer olarak kullanılıyor. Belediyenin haftalık ortalama 20-25 hayvanı topladığı ve hijyen kurallarına uygun şekilde gömdüğü belirtildi. Haberdeki "katliam" iddialarının asılsız olduğunu ve bölgede böyle bir olayın yaşanmadığını vurgulayan açıklamada, ölen köpeklerin fotoğraflarının savcılığa sunulduğu bildirildi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin, hayvan haklarına duyarlı bir belediye başkanı olduğu, seçim beyannamesinde yer alan ve tamamlanan büyük ölçekli Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi projesiyle tanındığı ifade edildi. Projede açık ve kapalı padoklar, lohusa barınakları, köpek egzersiz alanları, hayvan hastanesi ve otelin yer aldığı belirtilirken, bu tür bir belediyenin katliam yapmasının düşünülemeyeceği vurgulandı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepki yağdı. Kullanıcılar yaşanan katliama yönelik tepkilerini, #AltındağdaKatliamVar etiketiyle paylaştı.

Ünlü isimlerden de tepkiler gecikmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *