"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Gündem Turgut Altınok: Ankara Türkiye yüzyılında parlayacak!

Turgut Altınok: Ankara Türkiye yüzyılında parlayacak!

AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, ATO Congresium'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında projelerini tanıttı.

"BAŞKENTİ YÖNETMEK HERHANGİ BİR ŞEHRİ YÖNETMEYE BENZEMEZ"

ATO Congresium'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında vatandaşlara seslenen Cumhur İttifakı Adayı Altınok, "Bugün cumhuriyetimizin kalbi, milli mücadelemizin merkezi güzel Ankara'mızın kaderini değiştirecek, ihmal edilmişliğine ve makus talihine son verecek projelerimizi, sizlerle paylaşmak için buradayız. Başkenti yönetmek, herhangi bir şehri yönetmeye benzemez. Başkentimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından cumhuriyetimizin model şehri olarak tasavvur edilmiş ve özel bir misyonla planlanmıştır. Başkentimiz, bu anlayışı hayata geçirecek ve sürdürecek bir sorumlulukla yönetilmeyi hak etmektedir. Ancak ve ne yazık ki, Ankara'mız kodlarında var olan bu büyük emaneti taşımakta, zorlanır hale gelmiştir." dedi.

Altınok, "Ankara, önümüzdeki dönemde sadece başkent olmanın ötesinde bir şehir olacak. Ekonomiden sanayiye, eğitimden kültüre, tarımdan hayvancılığa kadar her alanda öncü bir şehir olma hedefiyle yola çıkıyor. Yapılacak büyük yatırımlar ve projelerle Ankara, dünyanın sayılı başkentleri arasında kendine sağlam bir yer bulacak. Ankara, şehircilik alanında yapılacak büyük yatırımlarla çok yakın bir gelecekte parlayacak. Modern şehircilik vizyonuyla tasarlanacak projeler, Ankara'yı örnek bir başkent yapacak. Türkiye'nin yüzyılında, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Ankara, tekrar parlayacak. Bu büyük ideale gönül verenler olarak, Ankara'nın geleceğine dair sevdamızla bu yola çıktık. Ankara, güzellikleriyle, kültürüyle ve ekonomik potansiyeliyle tekrar zirveye tırmanacak." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Bu kutsal davada, büyük ideallerde ve kutlu ülküde yanımızda olmaya var mısınız? Ankara'nın güzelliklerini keşfetmeye, değişimine şahitlik etmeye hazır mısınız?"

"Ankara, son beş yılda sadece büyük bir kasaba olmaktan çıkıp, Türkiye'nin ideallerine başkentlik yapma hedefini kaybetmişti. Ancak yeni dönemde, şehre can verecek projeler ve yatırımlarla Ankara'nın yüzü tekrar gülecek."

"Devletimiz uzaya yönelirken, Ankara'da yaşayanlar çağın şehircilik vizyonuna uygun yaşamak hakkına sahip olacak. Ankara, çağa ayak uydurarak, sele kapılmadan, çukurlara düşmeden, modern bir şehir olma hedefini gerçekleştirecek." dedi.

''ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE HİÇBİR İŞÇİYİ ÇIKARMAYACAĞIZ, ÇALIŞANLARIN MAAŞINA DA ZAM YAPACAĞIZ''

Kimsenin ekmeği ile oynanmayacaktı 'Size söz veriyorum.' denilmişti ama işçinin ekmeğiyle oynandı binlerce Büyükşehir Belediye çalışanı işten çıkarıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan hiçbir işçimizin ekmeği ile oynamayacağız çalışan emekçi olan kardeşlerimizi işten çıkarmayacağız. İşçilerimize hak ettikleri maaşı vereceğiz demeye başladıktan sonra zam yapmak zorunda kaldı. Biz hiçbir işçiyi çıkarmayacağız şu anda çalışanların maaşına da zam yapacağız. Barajlar güneş paneliyle kaplanacaktı bu sözler de buhar oldu uçtu. 'Her mahalleye en az bir kreş yapacağız.' sözü vardı. Bunun sayısı 500'dür. 'Ankara'ya 20 kreş kazandırdık.' yazıyor bir de 'İlk.' demiş. Biz 1994 yılında seçildiğimizde Keçiören Belediyesi'nde kreş açtık. Bu söz de yalan oldu.

''BİR YIL İÇERİSİNDE AKYURT FUAR ALANIMIZI BİTİRECEĞİZ''

Bir yıl içerisinde Akyurt Fuar Alanımızı bitireceğiz. Keşke bir şeyler yapsaydı.

''ANKARAMIZIN 5 YILI BOŞ YIL OLDU''

Ne yazık ki Ankaramızın 5 yılı boş yıl oldu, başkentimiz boş kent oldu. Sanal belediyecilik anlayışı buıgün itibariyle miadını doldurmuştur. Artık Ankara'ya başarı hikayesi yazmanın zamanı geldi.

''ARTIK YAVAŞLAMA YOK, ŞİMDİ HIZLANMA ZAMANI''

Artık yavaşlama yerinde sayma yok şimdi hızlanma zamanı kaybolan yılları telafi etme zamanı.

''İLK İŞLERİMİZDEN BİR TANESİ ULAŞIM PROBLEMİ''

İlk işlerimizden bir tanesi ulaşım problemini çözeceğiz. Ankaramızda trafik problemi ciddi şekilde arttı. Ankara'da trafik çilesini ortadan kaldıracağız. Önce metro projelerimiz...

''ESENBOĞA ÜZERİNDEN KIZILAY'A YENİ BİR METRO HATTI YAPACAĞIZ''

Ankara maalesef havaalanı metrosu bulunmayan tek Avrupa başkentidir. İlk işlerimizden birisi bu olacak. Esenboğa üzerinden Kızılay'a yeni bir metro hattı yapacağız. Batıkent-Ümitköy metro hattını birbirine bağlayacağız. Ankaramıza yeni bulvarlar kazandırmak suretiyle trafik yükünü yollarımızın hafifleteceğiz.

''FİLOMUZA 2 BİN YENİ ELEKTRİKLİ OTOBÜS EKLEYECEĞİZ''

Filomuza 2 bin yeni elektrikli otobüs ekleyeceğiz. Büyükşehir'deki otobüslerin büyük bir bölümü miadını doldurdu. Otopark problemini çözeceğiz.

''ANKARA'NIN KÖYLERİNİN YERLEŞİM YERLERİNİN PLANLARINI YAPACAĞIZ''

Köylerimizde imar yok. Ankara'nın köylerinin yerleşim yerlerinin planlarını yapacağız.

''SAHTE ANKETLERE BAKMAYIN''

Sahte anketlere bakmayın. Ankara Ankara'ya hizmet edeceği seçecek sağduyu galip gelecek inşallah. Ankara'ya projelerimiz var. Bu şehri ilmik ilmik öreceğiz. Ankara'yı sağlıklı bir içme suyuna kavuşturacağız.

''EN AZ 20 BİN VATANDAŞIMIZI KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ YAPACAĞIZ''

Ev sahibi olmayan en az 20 bin vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaatlara hızlı başlayacağız. 20 bin evi olmayan vatandaşımızı ev sahibi yapacağız.

''TÜM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE ULAŞIMI ÜCRETSİZ YAPIYORUZ''

Gençler geleceğimiz. Tüm üniversite öğrencilerimize ulaşımı ücretsiz yapıyoruz. Sınırsız ulaşım üniversite öğrencilerimize ücretsiz olacak. 18 yaşındaki gençlerimiz de buna dahil. Metro, otobüsler 24 saat çalışacak. Otobüs minibüs esnafımızı mağdur etmeyeceğiz, haklarını vereceğiz geçmiş haklarını da vereceğiz. 65 yaş üstü vatandaşlarımız da artık rahat bir şekilde binebilecek.

''20 BİN ÖĞRENCİYE 1500 LİRA KARŞILIKSIZ BURS''

20 bin üniversite öğrencimize ayda 1500 lira karşılıksız burs vereceğiz. 10 bin kişilik öğrenci yurdu yapacağız.

''10 BİN ÖĞRENCİMİZE DÜŞÜK KİRALI KONUT''

10 bin öğrencimize düşük kiralı konut yapacağız. Anne yemeği lokantaları... Ücretsiz öğrencilerimize ev hanımlarımıza bu yemekleri yaptıracağız. Öğrencilerimiz ücretsiz anne yemeğini sosyal tesislerde yiyecekler. Yetenek avcıları kampüsü inşa edeceğiz.

''EMEKLİLERİMİZİN 'ANKART'INA HER AY 5000 LİRA YATIRACAĞIZ''

Sosyal refah desteği ihtiyacı olanlara, tüm sosyal destekleri içeren özel bir kart olan 'Ankart'ı vereceğiz. Sosyal refah desteği statüsündeki emeklilerimizin Ankart'ına her ay 5000 lira yatırarak, onların yaşamlarını kolaylaştırıyoruz. Bu desteklerimiz artarak devam edecek. Sosyal refah desteği kapsamındaki vatandaşlarımızın 'Ankart'ına 2500 lira market desteği yatırarak, onların temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu destek, sigara ve alkol dışındaki tüm alışverişlerde geçerli olacaktır.''

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *