"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümü Birinci Meclis'te törenle kutlandı

Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümü Birinci Meclis'te törenle kutlandı

Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümü, Birinci Meclis Binası'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümü, Birinci Meclis Binası'nda düzenlenen bir törenle kutlandı. Törene katılan konuklar, Ulus'taki Birinci Meclis'e gelirken seğmenler tarafından karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Ankara Valisi Vasip Şahin, Türk milletinin istiklal mücadelesinde önemli bir rol üstlenen Ankara'nın tarihi önemine vurgu yaptı.

Vali Şahin, konuşmasında Ankara'nın kaderinin, Atatürk'ün 27 Aralık 1919'da şehre gelişiyle değiştiğini belirtti. "Anadolu'da Milli Mücadele'nin başladığı günlerde küçük bir şehir olan Ankara, zamanla büyük bir gelişim gösterdi. Cumhuriyet'in beşiği olarak Türkiye'nin muasır medeniyetine önderlik etmiştir," dedi. Ayrıca, Ankara'nın 1,5 milyon öğrencisiyle eğitim alanında da önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

Şahin, başkent Ankara'nın kültürel ve ekonomik açıdan güçlü bir şehir olduğunu ifade ederek, "Ankara, ülkenin gelişmesinde ve demokrasinin güçlenmesinde öncü rolünü sürdürecektir," dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitleri saygıyla anarak rahmet diledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da törende bir konuşma yaptı. Yavaş, Ankara'nın 23 Nisan 1920'de millet iradesinin simgesi ve bağımsızlığın nişanesi olduğunu belirtti. "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, bağımsızlık özlemlerini haykırdılar. Bizler de onların mirasına sahip çıkmanın sorumluluğunu hissediyoruz," dedi.

Yavaş, Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara'yı koruma azmiyle insan odaklı projeleri hayata geçirdiklerini dile getirerek, geçmişin izlerini taşıyan sokaklar ve meydanların büyük bir sorumluluk yüklediğini ifade etti. Ayrıca, bir Kent Tarihi Müzesi kurulması gerektiğini ve bu müzenin en uygun yerinin Ulus Birinci Sanat Okulu olduğunu önerdi.

Törende konuşmaların ardından protokol, Birinci Meclis önünden Ankara Kalesi'ne kadar kortej halinde yürüyen seğmenleri selamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *