"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Gündem Atanamayan öğretmen hayatına son verdi

Atanamayan öğretmen hayatına son verdi

Şanlıurfa'da ataması yapılmayan öğretmen Murat Kaya, ardında bir not bırakarak hayatına son verdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şanlıurfa'da ataması yapılmayan öğretmen Murat Kaya'nın hayatına son verdiğini açıkladı.

''Yazıklar olsun''

Başarır, yaşanan üzücü olayı şu sözlerle açıkladı: ''Şanlıurfa'da yaşayan Murat K. isimli atanamayan genç bir öğretmen yaşamına son verdi. Bu memleketin pırıl pırıl gençlerinin geleceğini çalanlara, bu adaletsiz düzeni yaratanlara yazıklar olsun!''

Sözcü'den yapılan habere göre atanamayan genç öğretmen arkasında not bırakarak hayatına son verdi. Atanamayan öğretmen Murat Kaya'nın ölmeden önce ailesine yazdığı notta, ''Hayata veda ediyorum. Üniversitemi, askerliğimi, özel sektörde çalıştım ve okudum. Abimi ve annemi çok seviyorum. Babamı özledim'' yazılıydı. 

Genç öğretmenin vefat haberi sosyal medyada hızla yayıldı. Birçok insan #MuratÖgretmenimGittin etiketiyle paylaşımda bulundu. 

Siyasetçilerde açıklama

Olayın ardından birçok siyasetçiden paylaşım geldi. 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, ''Şanlıurfa'da Murat öğretmen atanamadığı için yaşamına son verdi. Saraydakiler ve saray yancıları 5,6,7,8,9 hatta 14 maaş birden alırken bir öğretmenimize bir maaşı bile çok gördüler. Katil belli. Faili meçhul değil; faili meşhur'' dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise, ''Şanlıurfa'da Murat öğretmen atanamadığı için ardında dört satırlık bir yazı bırakarak yaşamına son verdi. Emek verdiği, çok istediği mesleğini yapamadı.  Gençlerin umutlarını, geleceklerini çaldınız'' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

4 yıldır atama beklediği belirtilen Murat Kaya'nın cenazesi, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından toprağa verildi.

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *