Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Gürsel Çolakoğlu, "olimpiyat altın madalyalı" federasyonların arasına girmek istediklerini söyledi.
Gürsel Çolakoğlu, konuk olduğu AA Spor Sohbetleri'nde federasyon bünyesinde 900'ü kadın 3 bin 500 aktif sporcunun faaliyet gösterdiğini, bu sayıyı artırmak için uğraştıklarını belirterek, "Bunların içinde miniklerimiz de var. Çocuklarımızın heyecanı gerçekten görülmeye değer. Eğitimlerine de büyük katkısı oluyor." dedi.
Atıcılık sporunda silahların sadece hedefe çevrili olabileceğine dikkati çeken Çolakoğlu, "Poligon, silah deyince aileler çekiniyor." diye konuştu.
Havalı silahla 10 yaşındaki çocuğun atıcılığa başlayabileceğini aktaran Çolakoğlu, "Aileler, çocuklarını yaz okullarına getirebilir, atıcılıkla tanıştırabilir. Odaklanma problemi olan çocuklar özellikle bu spora teşvik edilmeli." ifadelerini kullandı.
48 şehirde 70 poligon
Türkiye'nin atıcılıkta önemli bir ivme yakaladığını ifade eden Çolakoğlu, "Bu ivmenin olimpiyatlarda çok güzel sonuçlara vesile olacağını düşünüyorum. Sezonu ekim ayında Peru'da gençlerde bir dünya üçüncülüğü, bir dünya ikinciliğiyle kapattık. Bu müthiş bir sonuç." değerlendirmesinde bulundu.
Olimpik havuzdaki sporculara dair planlamalar yaptıklarını ve öncelikli hedefin olimpiyat kotası olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, "Tokyo'da bir sporcumuz finale kaldı, madalya şansını çok az puan farkıyla yakalayamadı ve 4. oldu. Projelerimizin madalya getireceğine inanıyorum. Kamp düzenlememizi tamamladık. Sezonumuz ocak ayında başlıyor. Kota veren her organizasyona katılmaya çalışacağız." diye konuştu.
Türkiye'de 48 şehirde 70 poligonun bulunduğunu ancak bu sayının yeterli olmadığını dile getiren Çolakoğlu, şöyle devam etti:
"Her ilde açmalıyız. Trabzonspor atıcılıkta faaliyet gösteren tek kulübümüz, diğer kulüplerimizin de atıcılık branşı açmasını bekliyorum. Türkiye geneline yayıldığımızda çok daha iyi neticeler alacağız, sporcu sayımızı artırmak ve uluslararası anlamda belli bir seviyeye taşımak istiyoruz."
"Barutun bulunduğu andan itibaren atıcılık sporu başladı"
Tarihe bakıldığında Türklerin hedef sporlarıyla çok ilgilendiğinin görülebileceğini aktaran Çolakoğlu, "Barutun bulunduğu andan itibaren atıcılık sporu başladı." ifadesini kullandı.
Atatürk'ün nişan alırken görüldüğü fotoğrafına işaret eden Çolakoğlu, şunları söyledi:
"Orta Doğu'nun ve Avrupa'nın en büyük poligonu, Akdeniz Oyunları için yapılan poligondur. Girişinde Atatürk'ün o resmi vardır. Çocuklarımız gördüğünde 'Ulu Önder başlamış, biz de devam edelim.' diyor. Bu, bizim çok hoşumuza gidiyor. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu ismini Atatürk yazdırmış ve bu şekilde devam ediyor. O zamanki silahların benzeri depomuzda var. Atatürk'ün kullandığı yok ama o dönem kullanılan silahları sergilemeyi planlıyoruz."
Bütçenin yüzde 15'i kulüplere
Çolakoğlu, federasyon bütçesinin yüzde 15'ini kulüplere aktaracaklarını dile getirdi.
Olağan genel kurulda yapılan seçimde kendilerini destekleyen, desteklemeyen herkese yardımcı olacaklarını kaydeden Çolakoğlu, "Bütçemizin yüzde 15'ini kulüplerimize aktaracağız. Kimseyi geri planda bırakmayacağız. Sponsorları da katacağız." diye konuştu.
Hedeflerinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğuna ve bu organizasyona çok az süre kaldığına dikkati çeken Çolakoğlu, "Küskünlük, kırgınlık olmadan, kimseyi ötekileştirmeden çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin sporda artık bir yere geldiğini görüyoruz. Cimnastikçilerimiz, okçularımız çok ciddi başarılar elde etti. Biz de olimpiyat altın madalyalı federasyonlarımızın arasına katılmak istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.