"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Avukatlardan Timur Cihantimur için acil tahliye talebi

Avukatlardan Timur Cihantimur için acil tahliye talebi

İstanbul'da ölümlü trafik kazasına karıştıktan sonra annesiyle ABD'ye kaçan ve Boston'da yakalanan Timur Cihantimur, Newark'taki Çocuk Koruma Birimi'nde 3 mahkum tarafından saldırıya uğradı. Avukatları Cihantimur'un acil tahliyesini talep etti.

İstanbul’da ehliyetsiz araç kullanarak bir kişinin ölümüne neden olduktan sonra ABD’ye kaçan Timur Cihantimur, Boston’da yakalandı ve burada saldırıya maruz kaldı. Avukatları Victoria Kelleher ve Martin Weinberg, saldırı detaylarını içeren bir "Acil Tahliye Talebi" dilekçesi sundu.

Oksijen'de yer alan habere göre, avukatların 10 sayfalık dilekçesinde, Timur Cihantimur'un 12 Temmuz’da New Jersey'nin Newark şehrindeki 18 yaş altı mahkumların bulunduğu tesiste ciddi bir saldırıya uğradığı belirtildi. Avukatlar, müvekkillerinin ev hapsine alınmasını ikinci kez talep etti.

Dilekçede, 18 Temmuz’da Timur Cihantimur'un tutukevindeki ortak kullanılan telefon kuyruğunda 3 kişinin saldırısına uğradığı, kafasına ve yüzüne darbeler aldığı, dişinin kırıldığı ve hastanede patlayan dudaklarına dikiş atıldığı ifade edildi. Hastanede boş yatak bulunmadığı için Timur Cihantimur'un tıbbi müdahaleden sonra tekrar tutukevine getirildiği ve burada karantina bölümüne alındığı bildirildi. Avukatlar, 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un sabıkasız olması, ABD vatandaşı olması ve bulunduğu yerin güvenli olmaması nedenleriyle ABD'de teyze ve amcasının yanında ev hapsinde tutulmasını mahkemeden talep etti.

Timur Cihantimur'un Boston'da yakalandığında Connecticut'taki Manson Gençlik Enstitüsü'ne konulduğu, ancak güvenli olmadığı gerekçesiyle daha önce ev gözetimi talebinin hakim tarafından reddedildiği de dilekçede yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *