"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem Aybüke öğretmenin hayatı film oluyor

Aybüke öğretmenin hayatı film oluyor

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatı film oluyor.

2017'de terör örgütü PKK tarafından henüz 22 yaşındayken şehit edilen müzik öğretmeni Aybüke Yalçın'ın hayatı film oluyor.

2016'da Batman'ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atanan Aybüke Yalçın, terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olmuştu. "Bayrağın dalgalandığı her yer vatanımızdır." diyerek çıktığı bu yolda gençlere rol model olan hayatı beyaz perdeye taşınacak. 

TRT 'nin hazırlandığı film 24 Kasım öğretmenler gününde vizyona girecek.

Filmin çekimleri öncesinde TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, şehit Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın ile bir araya geldi. Sobacı, filmin yıl sonunda tamamlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın kıymetli babası Sadık Bey'le bir araya gelerek şehidimizin hayatını konu alan TRT ortak yapımı sinema filmimizin ilk adımını attık. İnşallah yıl sonunda tamamlanmış olacak. Yiğitlerimize karşı sorumluluğumuz büyük. Aslında Aybüke öğretmenimiz, arkasından gelecek birçok gence rol model oluşturacak bir karakterdeydi. Tayini Batman'a çıktığında 'Bayrağın her dalgalandığı yer vatanımızdır' diye ifade etmiş. Bu proje bizim için bir onur."

Baba Sadık Yalçın ise TRT'nin bu projesinin gençlere önemli bir örnek olacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *