"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Gündem Bahçeli’nin Öcalan çıkışı gündemi değiştirdi! İmralı'dan cevap gelecek mi?

Bahçeli’nin Öcalan çıkışı gündemi değiştirdi! İmralı'dan cevap gelecek mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısının yankıları büyümeye devam ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısının yankıları büyümeye devam ederken, DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık, önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler yaşanabileceği mesajını verdi. Bahçeli'nin açıklamalarının ardından gözler Kandil ve Öcalan’dan gelebilecek olası yanıtlara çevrildi.

Bahçeli'den Öcalan çağrısı: Meclis'e gelsin DEM grubunda silah  bırakıldığını ilan etsin - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Bahçeli’den Öcalan’a Sürpriz Çağrı

MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Öcalan’ın örgütün dağıldığını kamuoyuna açıklaması gerektiğini ifade etti. Tartışmaları başlatan bu çağrı, Bahçeli’nin çözüm sürecine dair sürpriz ifadeleriyle gündemin ilk sırasına yerleşti.

Bahçeli'nin çarpıcı sözleri şu şekildeydi:

“Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız.”

“Önümüzdeki Günlerde Kritik Gelişmeler Bekliyorum”

DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık ise Bahçeli'nin çağrısına yanıt niteliğinde açıklamalarda bulundu. Sakık, Bahçeli’nin çıkışının şaşırtıcı olmadığını vurgularken, müzakere sürecine geçilmesinin önemli bir adım olacağını belirtti. Sakık, "Bu topraklarda konuşarak her türlü sorunumuzu çözebiliriz. Bahçeli’nin Öcalan’a ilişkin sözlerine hiç şaşırmadım. Önümüzdeki günlerde daha önemli gelişmelerin olabilme ihtimalini yüksek görüyorum. Göreceğiz, bakacağız, bekleyeceğiz" dedi.

Sakık ayrıca, “Alevilerde bir söz vardır: İyilik iyidir. Konuşmak iyidir. Bahçeli’nin bu çağrısının inkardan müzakere aşamasına geçişi simgelemesi gerekiyor. Önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler olabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DEM Parti'li Sırrı Sakık'tan Bahçeli'nin Çağrısına Yorum! - Flash Haber

Kandil’den Açıklama Bekleniyor mu?

Bahçeli’nin bu tarihi çıkışının ardından, şimdi gözler Abdullah Öcalan ve Kandil'den gelebilecek olası açıklamalara çevrildi. Sürecin nasıl ilerleyeceği, Bahçeli'nin çağrısının karşılık bulup bulamayacağı merak ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *