"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2880 %0.08
36,9857 %-0.09
2.262.093 %-1.524
2.998,70 -0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Güler 15 Temmuz'u ilk kez anlattı: O gece beni infaz edecekti

Bakan Güler 15 Temmuz'u ilk kez anlattı: O gece beni infaz edecekti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını ilk kez anlattı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar güler, 15 Temmuz darbe girişimi  döneminde Genelkurmay 2'inci Başkanı olarak görevini icra etmekteyken darbecilerin hedefinde olan isimler arasında yer aldı.

O geceye ilişkin ilk kez konuşan Bakan Güler, "Saat 21.25'te yüzleri maskeli darbeciler odamı bastı" diyerek darbecilerin 'Yat' komutuna uymaması ve bir tanesini yere fırlatması ile darbecilerin kendisinin üzerine gelerek durdurmaya çalıştıklarını aktardı. 

PLANA GENÇ BİR ÜSTEĞMEN ENGEL OLMUŞ

Yaşanan arbedeler sonrası içeriye emir subayının sivil kıyafetle girdiğini bildiren Güler, "O haini orada gördüğüm an bu işin ne olduğunu anladım" dedi. 

Darbecilerin hedefindeki Güler, kendisinin gözlerinin ve ellerinin bağladıktan sonra zorla bir araca bindirilerek nizamiyeden çıkarılmaya çalışıldığını belirtti.

Bakan Güler, üsteğmenin kendisini kaçırmak isteyen emir subayını vurması sonrası genç üsteğmen sayesinde planın engellediğini aktararak şu açıklamalarda bulundu:

"O gece beni infaz etmekle görevlendirilen emir subayımın öldürülmesi kırılma noktalarından birisiydi." 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *