"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Güler, 2'nci Ordu Komutanlığına bağlı birliklerle toplantı gerçekleştirdi

Bakan Güler, 2'nci Ordu Komutanlığına bağlı birliklerle toplantı gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2'nci Ordu Komutanlığına bağlı ana ve ast birliklerle video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Hakkari'de çeşitli temaslarda bulunan Bakan Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile birlikte 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Bakan Güler, ardından 2. Ordu Komutanlığı’na bağlı ana ve yan birliklerle video telekonferans toplantısı gerçekleştirerek, devam eden faaliyetler hakkında bilgi aldı ve terörle mücadele kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili talimatlar verdi. Ayrıca, bu yılki Yüksek Askeri Şura atamalarıyla görevlerine başlayan komuta heyetine başarılar diledi.

Güler, sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonlarının başarıyla devam ettiğini vurgulayarak, "Fiziksel ve psikolojik alanda sürdürülen sürekli operasyonlar sayesinde terör örgütünün kırsal kadrolarına katılım neredeyse durma noktasına gelmiş ve teslim olan terörist sayısında ciddi artışlar gözlemlenmiştir. Sınır ötesinden ülkemize yönelik tehdit oluşturan terörist unsurlar etkisiz hale getirilmiş ve sınırlarımızda kurulan terör koridoru parçalanarak terör örgütü yurt içinde bitme aşamasına getirilmiştir. Bundan sonraki süreçte, sahada sağlanan kontrolün daha da artırılması ve genişletilmesi ile terör örgütünün eylem ve hareket kabiliyetinin ortadan kaldırılması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakılmayacak ve alanda tam hakimiyet sağlanacaktır," şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *