"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Işıkhan: Millete hakaret edenler, CHP'nin onur konuğu oluyor

Bakan Işıkhan: Millete hakaret edenler, CHP'nin onur konuğu oluyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Millete hakaret edenler, CHP'nin onur konuğu oluyor. Hep birlikte, karşı olmamız gereken hakaret ve küfür, ana muhalefet partisi ve yöneticileri tarafından meşrulaştırılmaya çalışılıyor." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, partisinin İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İzmir'deki orman yangınları nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti ve yangınları kontrol altına alan kurumlar ile gönüllülere teşekkür etti.

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümleri hakkında bilgi veren Işıkhan, "Körfez kokudan geçilmiyor ve ölü balıklarla dolu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, balık ölümlerinin körfezdeki kirlilik ve oksijen eksikliğinden kaynaklandığını açıkladı. CHP zihniyeti, ne halkın ne de diğer canlıların yaşam alanlarına saygı gösteriyor," dedi.

Su ürünleri av sezonunun başlamasıyla balıkçılara ve sektör mensuplarına başarılar dileyen Işıkhan, İzmir’in Ege'nin en zengin balık çeşitlerini barındıran bir bölge olduğunu ancak CHP yönetiminin ihmalleri nedeniyle potansiyelinin tam olarak kullanılamadığını belirtti.

Sosyal güvenlik sisteminin milli güvenlik meselesi olduğunu vurgulayan Işıkhan, bu sistemin sadece bugünü değil, gelecek nesillerin teminatı olduğunu ve muhalefetin popülizmine kurban edilemeyeceğini ifade etti.

Belediyelerin SGK'ya olan borçlarıyla ilgili bilgiler veren Işıkhan, "Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçim sonrası 120 milyara çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 5 yılda 885 kat artmış durumda. CHP'li belediyeler, İzmir ve diğer şehirlerde borçlarını hızla artırıyor," dedi. Ayrıca, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin de benzer durumlarda olduğunu belirterek, SGK olarak borçların yasal yollarla tahsil edileceğini ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorunda olduklarını vurguladı.

Son olarak, İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki bir olay nedeniyle tutuklanıp tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun protokolde yer almasını eleştiren Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız ve AK Parti'ye hakaret eden birini, CHP Genel Başkanı İzmir'de onur konuğu yaptı. Hakaret ve küfürlerin meşrulaştırılmasını kabul edemiyoruz ve CHP'yi kınıyoruz," şeklinde konuştu.

Işıkhan, AK Parti'nin milletin ve Türkiye'nin partisi olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde İzmir başta olmak üzere Türkiye Yüzyılı’na öncülük etmek için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *