"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2520 %0.09
37,1247 %0.28
2.307.956 %-1.538
3.013,35 0,70
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ın "fay etüt raporu" sonuçlarını açıkladı

Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ın "fay etüt raporu" sonuçlarını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta yapılan fay etüt raporu sonuçlarına göre, deprem riski taşımayan alanların 'önlemli alan' olarak belirlenmesiyle yeni yapılaşma imkanlarının sağlandığını açıkladı.

Bakanlık, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, üniversitelerle işbirliği içinde 11 ilde geniş kapsamlı etüt çalışmalarının yapıldığını duyurdu. Onikişubat ilçesinde yaklaşık 7 bin 854 hektar alanda saha çalışmaları gerçekleştirilmiş ve fay hatları üzerinde detaylı incelemeler yapılmış. Bilim insanları tarafından alınan numunelerin Londra’daki laboratuvara gönderildiği de belirtildi.

Bakan Kurum, Kahramanmaraş Mikrobölgeleme Etüt Raporu'nu değerlendirerek, "Bu rapor sayesinde bölgedeki yerleşime uygunluk durumlarını net olarak belirlemiş olduk," dedi. Rapora göre, bazı fay zonlarının deprem üretme potansiyeli taşımadığı tespit edildi ve bu alanlar yapılaşmaya açıldı. Ancak, belirli bölgelerde deprem riski bulunduğu ve buralarda yapılaşma yapılmayacağı ifade edildi.

Kurum, bilimsel veriler doğrultusunda belediyelerin imar planlarını revize etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yıl sonuna kadar 32 bin 255 yeni konut daha hak sahiplerine teslim edilecek," diye ekledi. Ayrıca, Kahramanmaraş’ta şu ana kadar 20 bin 764 ev ve iş yerinin teslim edildiğini ve 45 bin 347 konutun inşasının sürdüğünü aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *