"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2880 %0.08
36,9857 %-0.09
2.262.093 %-1.524
2.998,70 -0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Tekin'den çarpıcı açıklamalar: Siz Türkiye ile ilgili çalışma yapmaya gitmiyorsunuz

Bakan Tekin'den çarpıcı açıklamalar: Siz Türkiye ile ilgili çalışma yapmaya gitmiyorsunuz

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY) 2023 burs programı kapsamında, bursiyerlere yönelik düzenlenen 'Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri' programı kapsamında konuşan Bakan Tekin, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bursiyerlerin çalışma alanlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bu salondaki herkes bu ülkeye hizmet edecek, bu ülkeye katkı verecek; buna yüzde 100 inanıyorum" açıklamasında bulundu. 

Bursiyerlerle sohbet eden Bakan Tekin'in değerlendirmelerinden öne çıkan başlıklar şöyle: 

"-Bu salondaki herkes bu ülkeye hizmet edecek, bu ülkeye katkı verecek; buna yüzde 100 inanıyorum. Sizin bu misyonu yerine getirebilmeniz için bakanlık olarak üstümüze ne düşerse, onları yerine getirmeye de hazırız."

"-Arkadaşımız sosyoloji çalışacak, diyelim ki İngiltere'de doktora yapıyor, Türkiye'deki etnik ve dini azınlıklarla ilgili doktora tezi yapıyor. Buna karşıyım. Türkiye'de bu kadar akademisyen var; Türkiye'deki akademisyenler sosyoekonomik, etnik, dini, ideolojik bu yapılarla ilgili çalışabilirler. Yurt dışına gönderdiğimiz kişinin, bulunduğu üniversitede Türkiye'yle ilgili bir çalışma yapmasını da açıkçası çok iyi niyetli bulmuyorum. O yüzden de o arkadaşlara da gönderdiğimiz arkadaşlara da yurt dışındayken Türkiye'yle ilgili çalışma mümkün olduğunca yapmayacaksınız. Siz Türkiye ile ilgili çalışma yapmaya gitmiyorsunuz. Siz başka amaçlarla gidiyorsunuz, amaçlarını gerçekleştirin."

"-İnşallah sizler sahip olduğunuz nimetlerin, bu büyük imkanın farkına varıp, ona göre kendinizi yetiştirirsiniz. Bu ülkeye borcumuz var hepimizin. Kendinizi iyi yetiştirip, bu ülkeye borcunuzu ifa edersiniz diyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *