"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Tunç: Elimizdeki deliller Ayşenur'un planlı bir şekilde ateş açılarak şehit edildiği yönünde

Bakan Tunç: Elimizdeki deliller Ayşenur'un planlı bir şekilde ateş açılarak şehit edildiği yönünde

Adalet Bakanı Tunç, İsrail askerlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsisine ilişkin, "Ayşenur'un hedef alınarak, planlı bir şekilde ateş açılarak şehit edildiğini düşünüyoruz. Deliller o yönde." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteride İsrail askerlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi’nin otopsisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, "Elimizdeki deliller, Ayşenur'un hedef alınarak, planlı bir şekilde şehit edildiğini gösteriyor," ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Eygi'nin öldürülmesine dair başlatılan soruşturma dosyasının Adalet Bakanlığı'na teslim edildiğini duyurdu. Tunç, Eygi'nin barışçıl bir gösteride bulunduğu sırada İsrail askerleri tarafından vurularak şehit edildiğini hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, iç hukuktan doğan yetkisini kullanarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlattı.

Tunç, Eygi'nin ölümünün ardından yapılan otopsi işlemlerinin ardından, "Ayşenur kardeşimizin uzaktan ateş edilerek şehit olduğu, sol kulağının arkasında mermi çekirdeğiyle hasar gördüğü tespit edilmiştir," dedi. Mermi çekirdeğinin henüz Filistin adli makamlarında bulunduğunu belirten Tunç, bu merminin Türkiye’de incelenmesi için talepte bulunacaklarını ifade etti.

Ayrıca, Tunç, Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarının savunulması adına çalışmaların başlatıldığını belirtti. "Toplanan delilleri ve raporları, Uluslararası Adalet Divanı’nda görülen soykırım davasına sunacağız," dedi. Eygi’nin şehit edilmesine dair tüm bilgi ve belgelerin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne de iletileceğini vurguladı.

Tunç, son olarak, Eygi’nin barışçıl bir gösteride hedef alındığını düşündüklerini belirtirken, "ABD’de mezuniyet töreninde Filistin bayrağı açarak Filistin’deki katliamların durdurulması çağrısında bulundu. Bu, onun takip edilmesine neden olmuş olabilir," şeklinde konuştu.

Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa da Eygi’nin hem Türkiye’nin hem de Filistin’in şehidi olduğunu ifade ederek, "Eygi'nin kanının yerde kalmaması için her türlü iş birliğini yapacağız," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *