"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Tunç: Sosyal medya ve internet sitelerine soruşturma başlatıldı

Bakan Tunç: Sosyal medya ve internet sitelerine soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bazı sosyal medya platformları ve internet siteleri hakkında suç teşkil eden içerikler nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Tunç, içeriklerin kaldırılmaması durumunda yasal yaptırımların devreye gireceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında yer alan suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların başlatıldığını duyurdu.

SUÇ TEŞKİL EDEN İÇERİKLERE YÖNELİK SORUŞTURMA

Bakan Tunç, açıklamasında, bazı sosyal medya ağları ve internet sayfalarında yer alan içeriklerin Türk Ceza Kanunu'na aykırı olduğunu ifade ederek, söz konusu içeriklerin kaldırılmaması durumunda yasal yaptırımların uygulanacağını vurguladı.

Sosyal Medya Yasak

ÇEŞİTLİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Adalet Bakanı, suç teşkil eden içerikleri çıkarmayan ve bu konuda alınmış yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları hakkında 5651 Sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" kapsamında gerekli yasal adımların atılacağını açıkladı.

Bu kapsamda, içerikleri kaldırmayan ve yargı kararlarını uygulamayan sosyal medya platformları ve internet sitelerine para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişim engeli gibi çeşitli yaptırımların uygulanacağını belirtti.

HUKUK DEVLETİ VE GENÇLERİ KORUMA VURGUSU

Tunç, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve toplumun suçtan korunmasının bu çerçevede devletin bir görevi olduğunu vurguladı. Sosyal medya platformlarının da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarına uymak zorunda olduklarını belirten Tunç, "Hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacak" diyerek suçla ve suçluyla mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi.

Bakan Tunç, gençlerin ve çocukların korunması konusundaki hassasiyetin altını çizerek, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve toplumsal yapımızı koruma kararlılığındayız" ifadesini kullandı.

Tunç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlet olduğunun altını çizerek, suçla mücadelede taviz verilmeyeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *