Tunç, mevcut anayasanın darbe döneminde oluşturulduğunu belirterek, “Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına darbecilerin yazdığı, seçilmemiş kişilerin oluşturduğu bir anayasa ile girdik. Bugün bu anayasa defalarca değişikliğe uğradı ve artık bir yamalı bohçaya döndü” ifadelerini kullandı. Bakan, anayasa maddelerindeki çelişkilerin yargıda farklı yorumlara yol açtığını ve bu durumun ileride krizlere neden olabileceğini söyledi.
Tunç, "Demokratik, sivil ve katılımcı bir anayasa için parlamentomuz harekete geçmeli. Bu, milletimize bırakacağımız en büyük miras olacak" dedi. Yeni anayasa ile Türkiye’yi daha yüksek standartlı bir demokrasiye kavuşturma hedefinde olduklarını belirtti.
Memur, işçi ve emeklinin alım gücünü artırmaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini belirten Tunç, AK Parti'nin kalkınmacı ve reformcu politikalarının Türkiye’yi her alanda geliştirdiğini ifade etti.
DIŞ POLİTİKADA TÜRKİYE'NİN ROLÜ
Tunç, AK Parti’nin 22 yıllık dış politika anlayışının insani değerler üzerine inşa edildiğini belirterek, "Mazlumların sesi olduk. Terör devleti kurulmasına izin vermedik" dedi. 2016’daki Fırat Kalkanı Harekatı’nın Türkiye’nin bağımsızlığını koruma ve terör tehdidini ortadan kaldırma yönünde kritik bir adım olduğunu vurguladı.
Bakan Tunç, Türkiye’nin bölgedeki etkisini artırmaya devam ettiğini söyleyerek, “Bugün Türkiye’nin dış politikasını dünya takdir ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.