"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Tunç'tan Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin açıklama

Bakan Tunç'tan Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin açıklama

Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin açıklamada bulunan Bakan Tunç, "Tarafsız ve bağımsız yargı doğru sonuca ulaşacaktır." dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç tarafından yapılan açıklamalar şöyle:

ENGİN VE DİLAN POLAT'IN TAHLİYESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

"Bir kişinin tutuklu yargılanması onun suçlu olduğu anlamına gelmeyeceği gibi tutuksuz yargılanması da suçsuz olduğu anlamına gelmez. O nedenle bırakalım yargı işini yapsın. Tabii bunu fırsat bilerek yargı üzerinde özellikle birtakım ağır eleştirilerde bulunanlar var. Burada yargı mensuplarımız kılı kırk yararak bir çalışma gösteriyor. Elbette ki hatalı kararlar olursa bu kararların düzeltilme mekanizmaları da yine yargı sistemimiz içerisinde var. İtiraz müesseseleri var ki Cumhuriyet Savcılığımız itiraz etmiştir. Onu değerlendirecek olan yine dosyaya bakan mahkemedir, hakimlerdir. Dolayısıyla dışarıdan dosyadaki delilleri bizim değerlendirme imkanımız söz konusu olamaz. Onu değerlendirecek olan ve gerekli kararları verecek olan da işte ilgili mahkemedir, hakimlerdir. O nedenle görülmekte olan bir davada bırakalım yargı eninde sonunda en doğru kararı verir ve toplum vicdanını rahatlatacak bir karara ulaşır. Bundan da hiç şüpheniz olmasın, yargı mensuplarımıza da güvenelim.

YARGIYA PARMAK SALLAMA POLEMİĞİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu söylüyoruz. Yargı görevini yapanları etkilemenin yaptırımı söz konusu. Bu makamda olan kişilerin daha sorumlu davranması lazım. Siz parmak sallayarak yargıyı tehdit ederek bunlar eski Türkiye manzaraları. Yargının vesayetçi yargı zihniyetine sahip bir yargı sisteminin içinde bulunduğu durumu hep beraber yaşadık. Bugün yargımız her zamankinden daha bağımsız.

Yargıya parmak sallanmaz demesi gerekirken yanında olması Özgür Özel için talihsizlik. Vesayetçi yargı düzeninin bugün yürürlükte olmadığını kavrayamadıklarını görüyoruz. Bu süreci bir mağduriyete dönüştürüp bir siyasi kazanç içinde olmak isteyenlerin boşa beklenti içine girdiğini söyleyebiliriz.

ASKERLERİN KILIÇLI YEMİNİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Özellikle ordumuzun yıpratılmaması gerekiyor. Ordu çok badirelerden geçti, bizim göz bebeğimiz. Askeri yıpratacak davranışların doğru olmadığını Cumhurbaşkanımız ifade ettiler. Siz yemin ettikten sonra yürürlükten kalkmış bir yemini tekrar yapmanız bir sorun oluşturur."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *