"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2932 %0.06
37,0296 %0.02
2.284.095 %-1.223
2.994,16 -1,12
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Tunç'tan Eylem Tok ve oğlunun iadesine ilişkin açıklama: Gerekli belgeleri gönderdik

Bakan Tunç'tan Eylem Tok ve oğlunun iadesine ilişkin açıklama: Gerekli belgeleri gönderdik

Karabük'te gündem maddelerine ilişkin gelen soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sona eren kira zammı ve iadesi talep edilen Eylem Tok ile oğluna yönelik açıklamalarda bulundu.

Sona eren kira zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, aynı zamanda Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur’un iade süreçlerine ilişkin de yaşanan gelişmeleri aktardı. 

"BU KAPSAMDA TUTUKLAMA GERÇEKLEŞTİ"

İade süreçlerine ilişkin eğerlendirmelerde bulunan Bakan Tunç, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Gerekli belgeleri gönderdik. Her duruşma sonrasında da ihtiyaç olabilecek açıklamaları gönderiyoruz. İade edileceklerini umuyoruz. Yargıdan kaçış olmamalı.

1 kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz. Kırmızı bülten kararlarımızı çıkardık, iade taleplerimizi gönderdik. Bu kapsamda tutuklama gerçekleşti. İade yargılaması sonrasında Türkiye’ye gönderileceğini umuyoruz."

"MECLİS'İN TAKDİRİNDE OLAN BİR HUSUS "

Ayrıca, kira zamlarındaki artışın sınırının kalkmasına da değinen Bakan Tunç, şu ifadelerde bulundu:

"1 Temmuz itibarıyla kira düzenlemesi sona erdi. 2022 ve 2023 yıllarında uzatılmıştı. Meclis'in takdirinde olan bir husus. 1 Temmuz itibarıyla böyle bir düzenleme de gerçekleşmedi. Enflasyonu düşürme hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda bu tür sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecektir. Kira miktarının nasıl artırılacağı da düzenlemelerle belirleniyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *